Special

Fotbaliștii despre care nu știai că au statui. Foto

De-a lungul anilor, fotbaliști precum Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic și Lionel Messi au primit câte o statuie ca recompensă pentru cariera lor impresionantă.

Totuși, sunt câțiva jucători cărora li s-au construit statui, dar nu multă lume știe de ele. Majoritatea încă sunt în activitate sau și-au încheiat recent cariera.

Fotbaliștii despre care nu știai că au statui

Michael Essien – fostul mijlocaș central al lui Chelsea, AC Milan și Real Madrid a fost premiat în țara natală pentru cariera de fotbalist. Essien a fost ales drept cel mai bun jucător din istoria Ghanei, iar în 2017 primarul din Kumasi, orașul natal al mijlocașului, i-a ridicat o statuie pentru a-l onora.

Statuia lui Michael Essien. Sursă foto: goal.com
Statuia lui Michael Essien. Sursă foto: goal.com

Alexis Sanchez – are propria lui statuie în Chile, care din păcate a fost vandalizată. „Este un grup de persoane care vrea să creeze anarhism şi multe daune în oraş. Nu ştiu ce doresc”, a declarat primarul din Tocopilla, Luis Moyano, pentru „24 Horas”.

Statuia lui Alexis Sanchez. Sursă foto: goal.com
Statuia lui Alexis Sanchez. Sursă foto: goal.com

Luis Suarez – atacantul Barcelonei a primit o statuie din partea primăriei Salto, orașul natal al lui „El Pistolero”. Luis Suarez este unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria Uruguayului, țară care are două Cupe Mondiale câștigate (1930, 1950).

Statuia lui Luis Suarez. Sursă foto: goal.com
Statuia lui Luis Suarez. Sursă foto: goal.com

Simone Perrotta – fost component al lotului Italiei care a câștigat Cupa Mondială în 2006, Simone Perrotta a primit o statuie în Anglia. Totul a fost posibil, având în vedere că fostul mijlocaș al lui AS Roma s-a născut în Anglia la Ashton-under-Lyne.

Statuia lui Simone Perrota. Sursă foto: goal.com
Statuia lui Simone Perrota. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre felul în care Raul Gonzalez îi pune la punct pe tinerii fotbaliști.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: