Premier League

Jurgen Klopp așa cum nu-l știai: „Lucram într-un depozit și dormeam 5 ore pe noapte”

Jurgen Klopp este unul dintre cei mai buni antrenori din lume fără îndoială, însă viața antrenorului german nu a fost întotdeauna atât de bună ca în prezent.

Pentru a ajunge să câștige trofeul Champions League și titlul în Anglia cu Liverpool, „Kloppo” a avut de tras din greu în tinerețe și a povestit viața pe care a avut-o înainte de a ajunge antrenor.

Jurgen Klopp. Sursă foto: liverpoolfc.com
Jurgen Klopp. Sursă foto: liverpoolfc.com

Viața de film a lui Jurgen Klopp

Jurgen Klopp a vorbit și despre momentul care i-a schimbat viața: „Dacă cineva ar fi venit la mine din viitor pe vremea când aveam 20 de ani și mi-ar fi zis ce se va întâmpla în viața mea, nu aș fi crezut. Atunci când aveam 20 de ani, am trăit un moment care mi-a schimbat viața.

Încă eram un copil, dar era eram deja tată. Nu era timpul pentru așa ceva, recunosc. Eram deja tată, jucam fotbal amator și eram înscris și la facultate.

Pentru a-mi plăti studiile am fost nevoit să mă angajez la un depozit unde aduceau filme pentru cinema. Camionul venea de fiecare dată la 6 dimineața, iar eu trebuia să fiu acolo de la ora 5”.

Jurgen Klopp, soția și copiii săi. Sursă foto: dailymirror.co.uk
Jurgen Klopp, soția și copiii săi. Sursă foto: dailymirror.co.uk

„Dormeam doar 5 ore pe noapte”

„Dormeam doar 5 ore pe noapte, mă duceam la muncă, apoi plecam la facultate, seara mă antrenam la fotbal, iar când ajungeam acasă îmi petreceam timpul cu soția și băiatul nostru.

A fost greu,dar m-a învățat ce înseamnă viața adevărată. A trebuit să devin foarte serios de la o vârstă fragedă. Mă chemau prietenii să mergem să ne distrăm și chiar aș fi vrut, dar nu mai puteam.

Bebelușilor nu le pasă cât de obosit ești, ei vor plânge exact atunci când te pui la somn”, a mai spus antrenorul lui Liverpool.

Jurgen Klopp. Sursă foto: goal.com
Jurgen Klopp. Sursă foto: goal.com

„Filmele Rocky trebuie să fie predate în școli”

Jurgen Klopp a vorbit despre statutul de celebritate și nu vrea să fie ridicat prea mult în slăvi, deși a reușit multe lucruri în fotbal:

„Uneori mi-e teamă că lumea îi percepe pe fotbaliști și pe antrenori ca pe niște zei. Eu sunt creștin și vă pot asigura că Dumnezeu nu are treabă cu fotbalul. Adevărul este că toți greșim, iar când eram un tânăr antrenor am greșit de foarte multe ori.

În 2011 aveam un meci dificil cu Bayern Munchen, Borussia nu mai câștigase un meci în Munchen de 20 de ani. Mă inspir foarte mult din filme și de fiecare dată când este nevoie să-mi motivez băieții mă gândesc la Rocky Balboa”.

Discursul înaintea unui meci cu Bayern

„În opinia mea, ar trebui predate la școală toate filmele Rocky. Ar trebui să fie exact ca alfabetul. Dacă te uiți la acele filme și nu îți vine să te urci pe vârful unui munte, atunci ai o problemă. 

Astfel că, înainte de a juca împotriva lui Bayern am avut o discuție cu toți jucătorii. Am început prin a le reaminti că ultima dată când Borussia a bătut-o pe Bayern în deplasare, majoritatea se aflau în scutece. 

Le-am pus secvențele din Rocky IV, iar la sfârșit mă așteptam ca ei să sară de pe scaune și să fie gata de luptă, dar nu au schițat nicun gest. I-am întrebat dacă au habar cine este Rocky Balboa și doar Sebastian Kehl și Patrick Owomoyela au ridicat mâna”, a mai spus Jurgen Klopp pentru theplayerstribune.com.

„Tot discursul s-a dus pe apa sâmbetei”

„Mi-am dat seama că tot discursul meu, tot ce încercam să le spun se dusese pe apa sâmbetei. Am început să le țin alt discurs și a funcționat. În 2011, am reușit să câștigăm cu 3-1, dar fotbalul, pentru mine, este despre altceva.

Rezultatele le uiți, dar aceste povestioare, fețele elevilor mei, nu le voi uita niciodată, le voi lua cu mine în mormânt. 

 Sunt onorat că am primit premiul de cel mai bun antrenor al anului, dar nu îmi place să stau pe o scenă fără jucătorii și familia mea, care au fost lângă mine încă de la început”, a continuat tehnicianul german.

Jurgen Klopp. Sursă foto: goal.com
Jurgen Klopp. Sursă foto: goal.com.

P.S.: Dacă aici vedeți prima dată povestea și veți posta pe paginile voastre citate din articol, vă rog să menționați și Primul 11. M-ar ajuta enorm. Mulțumesc! 😊

Îți recomand articolul despre transformarea uluitoare a lui Leon Goretzka.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: