La Liga

S-ar mai uita multă lume la campionatul Spaniei dacă pleacă și Messi?

Nu numai fanii Barcelonei „fierb” în aceste momente din cauza unei posibile plecări a lui Leo Messi, ci și tot fotbalul spaniol, care ar avea mult de pierdut dacă starul argentinian va părăsi La Liga.

S-ar mai uita multă lume la campionatul Spaniei dacă pleacă și Messi?. Sursă foto: goal.com
S-ar mai uita multă lume la campionatul Spaniei dacă pleacă și Messi?. Sursă foto: goal.com

Câtă lume s-ar mai uita la campionatul Spaniei dacă pleacă Messi

În cazul în care Messi va alege să plece de la Barcelona, campionatul Spaniei va avea mult de suferit, nu doar Barcelona.

Dacă în cazul catalanilor, clubul va trece cel mai probabil exact prin ce a trecut Real Madrid la plecarea lui Cristiano Ronaldo, pentru La Liga situația va fi mult mai alarmantă, pentru că se vor pierde mulți bani.

De ce? În primul rând, odată ce-ți pleacă încă un star, multă lume va fi tentată să-și îndrepte atenția spre campionatul în care acesta se va duce.

Dacă în urmă cu 6-7 ani, fanii fotbalului se uitau mai mult la campionatul Spaniei, unde îi regăseau și pe Messi, dar și pe Cristiano Ronaldo, odată cu plecarea portughezului la Juventus, mulți fani s-au reorientat și au început să urmărească mai mult Serie A.

La fel se va întâmpla și în cazul lui Messi, pentru că nu multă lume nu va mai urmări nici măcar partide dintre Barcelona și Betis, de exemplu.

Singurul eveniment care va rămâne în picioare și care va fi urmărit la scară mare va fi „El Clasico”, în rest telespectatorii se vor reorienta spre alte campionate, unde își pot urmări favoriții.

Fan al Barcelonei. Sursă foto: bbc.com
Fan al Barcelonei. Sursă foto: bbc.com

Cum aleg mulți oameni campionatul pe care să-l urmărească

Sunt mai multe tipuri de fani ai fotbalului și fiecare trebuie respectat după alegerea lui, dar trebuie să recunoaștem că multă lume alege să urmărească sau nu un campionat, în funcție de cei mai buni jucători din acea ligă.

Dacă în Premier League regăsim mulți jucători de top la mai multe echipe, în campionatul Franței multă lume se uită pentru PSG, unde pot să-l vadă pe Neymar, Mbappe, Di Maria, etc. la treabă.

Pe acei oameni nu o să-i mai intereseze ce face Lyon cu Lorient, de exemplu, vor să se uite la toate meciurile lui PSG și atât, dar tot e un câștig pentru Ligue 1.

La fel și în Spania, nu cred că lumea se uita în număr mare la un Celta Vigo – Getafe, dar erau șanse mari să se uite la Barcelona – Eibar, măcar să vadă cum Messi înscrie trei goluri sau cum are o execuție perfectă din lovitură liberă.

La fel a fost și în cazul lui Cristiano Ronaldo, la fel va fi cu Messi.

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com
Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com

Ce voi face eu

Pentru mine nu va fi niciun eveniment major care să-mi schimbe preferințele. Nici înainte nu mă prea uitam la campionatul Spaniei, pentru că nu e o competiție care să mă atragă.

Așa că, dacă urmăream maxim 5 meciuri pe lună înainte, cel mai probabil voi continua în aceeași manieră și pe viitor, nefiind atașat emoțional de un club sau de un jucător din La Liga.

Chiar sunt curios voi ce părere aveți despre acest subiect? Vă veți mai uita la campionatul Spaniei dacă pleacă și Messi.

Îți recomand articolul despre transformarea uluitoare a lui Leon Goretzka.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: