NXT

Karim Adeyemi poate fi noul star al fotbalului! De ce cred că sunt șanse să aleagă România

Karim Adeyemi este un tânăr atacant, de doar 19 ani, care evoluează pentru Red Bull Salzburg. Puștiul s-a născut în Germania dintr-un tată nigerian și o mamă româncă.

Până acum, Karim a jucat la naționalele de juniori ale nemților și are 3 goluri în 7 partide pentru Germania U17.

Chiar dacă a jucat pentru toate naționalele de juniori ale Germaniei până la U17, Karim poate alege să evolueze și pentru România sau Nigeria în viitor.

Karim Adeyemi. Sursă foto: goal.com
Karim Adeyemi. Sursă foto: goal.com

Karim Adeyemi e „vânat” și de Barcelona

Adeyemi este „vânat” de FC Barcelona, iar catalanii îl văd drept următorul Ansu Fati. Patrick Kluivert, directorul Academiei de Fotbal a catalanilor, este un mare fan al lui Adeyemi și vrea să facă tot posibilul să-l aducă în vară.

Adeyemi avea, acum nu am mai verificat, la profilul de Instagram steagul României, al Germaniei și cel al Nigeriei, iar în prezent și-a prelungit contractul cu Red Bull Salzburg până în anul 2024.

Karim Adeyemi. Sursă foto: instagram
Karim Adeyemi. Sursă foto: instagram

Pe 25 noiembrie 2020, Karim a debutat în Champions League pentru Red Bull Salzburg în partida cu Bayern Munchen, 1-3, în care a jucat 20 de minute.Ka

Pe 1 decembrie 2020, poate e un semn 🙂 , Adeyemi a reușit să înscrie primul gol în Champions League, împotriva lui Lokomotiv Moscova.

  • 19 ani a împlinit Karim Adeyemi pe 18 ianuarie
  • 9.000.000 de euro este cota de piață a lui Karim Adeyemi, conform transfermarkt.com

Cum se prevede viitorul lui Karim Adeyemi

Karim Adeyemi este fără îndoială un puști foarte interesant, care poate crește extraordinar de mult, însă primul lucru pe care trebuie să îl facă, este să aleagă pentru ce națională va juca, el în prezent fiind în lotul Germaniei U19.

E clar că Adeyemi așteaptă o convocare din partea naționalei mari a Germaniei, însă această tot întârzie să apară și dacă mai așteaptă mult poate nu o să vină atât de repede precum se așteaptă, mai ales că nemții l-au făcut deja pe Jamal Musiala, un alt puști de top din Europa.

Din intențiile nemților, mai ales că nu l-au luat nici în naționala U21 pentru Campionatul European de Tineret, lucrurile mi se par destul de clare. Adeyemi este o variantă, dar mai mult îndepărtată, pentru că ei deja au cu cine să joace și au și viitorul asigurat.

Așa că, printr-o minune uriașă, Adeyemi poate alege să reprezinte naționala României sau a Nigeriei, dar tind să cred că ar prefera să aleagă România, pentru că țara noastră are șansa o dată la patru ani să joace și în Campionatul European, care e peste Cupa Africii pe Națiuni, la nivel de importanță.

De cealaltă parte, Nigeria are un argument în plus, pentru că are câțiva jucători de top în națională, iar selecționata lor s-a mai calificat în ultima perioadă și la Campionatul Mondial, ceea ce noi nu am mai făcut din 1998 și avem șanse mari să nu o facem nici în 2022. Dar rămâne de văzut!

  • 6 goluri și 8 pase decisive a înscris Karim Adeyemi în 30 de meciuri, din toate competițiile pentru Red Bull Salzburg în acest sezon
Karim Adeyemi. Sursă foto: goal.com
Karim Adeyemi. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: