Special

„Kiricocho”! Cuvântul prin care fotbaliștii își blestemă adversarii. Chiellini și Haaland l-au folosit recent

Sunt multe supersitții în fotbal, unele mai plauzibile, altele nu. Continuăm o serie începută mai demult cu superstiții din fotbal, iar astăzi vom vorbi despre cuvântul „kiricocho”, care le aduce ghinion fotbaliștilor.

Chiellini vs. Saka. Sursă foto: goal.com
Chiellini vs. Saka. Sursă foto: goal.com

„Kiricocho”! Cuvântul prin care fotbaliștii își blestemă adversarii

Gianluigi Donnarumma a fost eroul Italiei după ce a apărat ultimele trei lovituri de la 11 metri, ultimul penalty fiind cel al lui Bukayo Saka, dar un merit îl are și Giorgio Chiellini. Căpitanul italienilor l-a intimidat pe Saka cu un ”blestem” foarte cunoscut în fotbal.

Înaintea ultimului penalty, executat de Saka, pe care Donnarumma a reușit să îl salveze, potrivit Corriere.it, Giorgio Chiellini a strigat ”Kiricocho”, un cuvânt aparent lipsit de sens, dar cu o mare însemnătate în lumea fotbalului.

Cuvântul aduce ghinion formației adversare a celui ce îl rostește, cum a fost și în cazul lui Chiellini cu Saka, dar și a lui Haaland cu Bono, portarul Sevillei.

Bono vs. Haaland. Sursă foto: goal.com
Bono vs. Haaland. Sursă foto: goal.com

Cine a fost Kiricocho

Kiricocho a fost un suporter al echipei Estudiantes, despre care lumea spunea că aduce ghinion oriunde merge, pentru că la fiecare antrenament la care asista, un jucător se accidenta.

Într-un sezon, cei de la Estudiantes l-au adus pe teren înaintea meciurilor de campionat pentru a da mâna cu adversarii. În acel sezon, Estudiantes a ieșit campioană și a pierdut un singur joc acasă, cu Boca Juniors, singura echipă pe care Kiricocho nu a vizitat-o. Kiricocho îi saluta pe adversari, cu un zâmbet nevinovat pe față.

De atunci, cuvântul a început să fie folosit de superstiţioşi pentru a „ţine ghinion” adversarilor, mai ales la penalty-uri.

Haaland s-a ferit să spună ce i-a strigat lui Bono

„Nu vreau să spun. Nu ştiu ce înseamnă, dar exact asta mi-a spus şi el după ce l-am ratat pe primul. Poate e vorba de karma în lumea asta”, a declarat Haaland.

Cu ajutorul microfoanelor, spaniolii au desluşit cuvântul folosit de Haaland, când s-a dus la Bono: Kiricocho”.

Bono vs. Haaland. Sursă foto: goal.com
Bono vs. Haaland. Sursă foto: goal.com
Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: