Special

Top 5 superstiții ciudate în fotbal

Atunci când trebuie să dai tot ce este mai bun pe teren pentru oamenii care te susțin trup și suflet, nu este de mirare că fotbaliștii renunță la metodele tradiționale pentru „noroc” și apelează la diverse ritualuri pentru a câștiga meciurile.

Superstițiile joacă un rol important în viața multor fotbaliști

  1. Laurent Blanc

În timpul Cupei Mondiale din 1998, francezul Laurent Blanc s-a dus la portarul Fabian Barthez și l-a pupat pe chelie pentru a avea noroc. Oricât de bizar a fost ritualul, se pare că a funcționat având în vedere că rezultatul final a fost o victorie a Cupei Mondiale pentru țara sa.

  1. Pele

Legenda braziliană a dat cândva un tricou de fotbal unui fan, numai că apoi nu mai reușea să marcheze la același nivel ca înainte.

El i-a oferit unui prieten toate indicațiile necesare pentru a găsi vechiul lui tricou, iar după o săptămână, acesta l-a primit înapoi și a revenit la starea lui inițială.

Ceea ce prietenul nu i-a spus lui Pele a fost că de fapt nu a putut găsi tricoul original și i-a dat pur și simplu altul. Dacă nu ar fi mințit, atunci istoria fotbalului ar fi putut fi foarte diferită.

  1. Romeo Anconetani

Președintele Clubului de Fotbal din Pisa, Romeo Anconetani, credea că îi aduce noroc dacă aruncă sare pe teren înainte de meciuri.

Mă gândesc că a funcționat, considerând că echipa avea succes în perioada respectivă. Cu cât jocul era mai important, cu atât arunca și mai multă sare.

De fapt, pentru o partidă împotriva rivalei Cesena, care era foarte importantă la acea vreme, el a aruncat 26 de kilograme de sare pe teren.

  1. Sergio Goycochea

Înainte de fiecare lovitură de departajare, Goycochea urina pe teren pentru a-i aduce noroc.

Acest ritual a început atunci când a trebuit să apere un penalty împotriva Iugoslaviei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1990. Regulile nu-i permiteau să iasă de pe teren pentru a-și rezolva problemele umane necesare, așa că el s-a eliberat acolo…. dar au câștigat și a continuat să facă același lucru și în semifinale.

De atunci, el a transformat-o într-un ritual.

  1. Johan Cruyff

Legenda olandeză Johan Cruyff îl pălmuia în stomac pe coechipierul său, portarul Gert Bals, înainte de fiecare meci. Asta nu e tot, de asemenea, acesta merge la jumătatea opoziției și își scuipa guma de partea adversă.

O singură dată când a uitat să facă asta a fost în timpul finalei Ligii Campionilor de la Ajax, împotriva Milanului. Și știm cu toții cum s-a încheiat asta…

Care credeți că este cel mai ciudat ritual?

Îți recomand articolul despre cum s-a descurcat George Pușcaș în primul său sezon petrecut în Anglia.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: