Special

Magica Steaua | Steaua-Valencia 2-0

Iată că au trecut 13 ani de la una dintre cele mai mari performanțe ale fotbalului românesc în Europa. Acum 13 ani, aveam cu toții mândria de a ieși pe stradă și de a declara că „am eliminat pe Valencia”.

Nu uita să ne dai un like la noua noastră pagină de Facebook !

onore.ro

În data de 24 Februarie 2005, echipa antrenată pe atunci de Walter Zenga reușea să surprindă toată Europa, eliminând Valencia la loviturile de departajare, o echipă cu jucători foarte valoroși și cu o experiență mult mai mare în cupele europene decât Steaua.

1622467385_coregrafie_steaua-valencia_nord_01

Într-o atmosferă minunată, pe o ploaie torențială și pe un teren impracticabil fiind plin de noroi Steaua avea să scrie istorie și să aducă bucurie în inimile miilor de suporteri veniți pe stadion să-și susțină favoriții.

De ce a fost atât de importantă calificare? 

Victoria a fost cu atât mai importantă deoarece Valencia era deținătoarea Cupei UEFA și dublă finalistă Champions League, iar Steaua cu un lot de doar 18 jucători a reușit să-i elimine.

2005-steaua-valencia-2-0-6-3-d-p-1_5704bc0106a12a

Echipa aliniată de Zenga la meciul retur cu „liliecii” :Khamutovski, Rădoi,Ghionea, Ogăraru, Dorinel Munteanu, Diniță, Paraschiv,Nicolae Dică, Petre Marin, Oprița și Andrei Cristea.

Acesta din urmă avea să fie elementul cheie al partidei. Cu două goluri marcate în poarta lui Palop, Andrei Cristea la doar 20 de ani devenea unul dintre cei mai iubiți jucători ai Stelei și trimitea partida în prelungiri. Criste declara imediat după partidă : „Merită o viață de fotbalist atunci când elimini cea mai bună echipă a anului 2004”

CUPA UEFA - STEAUA - CALIFICARE

După 13 ani de la această performanță, toată suflarea fotbalului românesc încă își aduce aminte de aceste momente cu adevărat magice.

Acesta este rezumatul video al partidei:

Sursă: Youtube;  Canal de Youtube: TVR

Nu uita să ne dai un like pe noua noastră pagina de Facebook !

onore.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: