Special

Masoneria și fotbalul

Cum si in ce fel a influentat masoneria fotbalul?

Salutare tuturor!

Astăzi lansăm o „teorie a conspirațiilor”, și vom săpa adânc până la începuturile fotbalului în anul 1863. „The freemasons arms” este un pub&restaurant situat în centrul Londrei. Ceea ce este foarte special la acest local, este valul de mister și de istorie de care este înconjurat. Numeroase surse relatează că în toamna anului 1863, pionierii fotbalului se întâlneau foarte des la acest local pentru a stabili regulile finale ale jocului.

freemasons-arms

Rămâne întrebarea… este sau nu fotbalul un sport masonic?

Autorul cărții „Freemasonry for dummies”, precizează într-o postare pe blogul său că:

Association football was born in 1863 at the Freemason’s Arms Pub near London’s Covent Garden, at 81-82 Long Acre. Six meetings were held at the pub to decide on rules and structure, and the meetings ended with a split between the new Football Association („soccer” is said to be a truncated version of „association”) and the proponents of different rules that became rugby.

Totuși, încerc să îmi dau seama din cunoștințele mele legate de acest subiect și mereu îmi apar noi ipoteze posibile precum:

  • Dacă fotbalul ar fi fost creat de masoni, portarii ar fi fost așezați aproape de marginea de nord a terenului.
  • Dacă fotbalul ar fi fost făcut de masoni, lovitura de start ar necesita un pas normal, vertical, care să ducă la minge.
  • Pe de altă parte, echipele sunt compuse din 11 jucători care se întâlnesc pe un teren, reprezentând astfel un număr de master, iar însumat numărul jucătorilor rezultă numărul 22, un alt număr de master.

Desigur, există foarte multe echipe din Anglia care la începutul existenței lor aveau foarte multe semne masonice. Prima emblemă și primul echipament de joc al lui Manchester City (1884), avea o cruce celtică pe piept, ceea ce ne duce cu gândul la intrumentele de navigație ale vechilor fenicieni.

Manchester_City_card_1024x1024

Vom analiza și emblema lui Burnley, desemnată una dintre cele mai frumoase embleme din Premier League și care mă fascinează ori de cate ori am ocazia să o văd.

ChhdqwkWIAA7kGf

  • Acest leu, de exemplu, se referă aparent la faptul că stadionul lui Burnley, Turf Moor, a fost primul stadion vizitat de către Casa Regala, în 1886, nepotul Reginei Victoria, Prințul Albert Victor a asistat la un meci amical dintre Burnley și Bolton Wanderers.
  • Mâna și cele două albine sunt două simboluri care aparțin strict de orașul Burnley, albinele fac referire la industria de miere din Burnley, în timp ce mâna reprezintă motto-ul orașului: „Țineți la adevăr”
  • Barza- reprezintă un joc de cuvinte pentru familia Starkie, o familie foarte importantă în acele vremuri (barză în engleză=stork)

Acestea fiind spuse, lucrurile încă nu sunt destul de clare, însă există multe elemente care atestă o influență masonică în cel mai popular joc din lume.

Până când ne mai lămurim, nu uitați să dați un like și să ne urmăriți pe noua noastră pagină de Facebook!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: