La Liga

Minciuna spusă de Casemiro pentru a deveni fotbalist profesionist

Casemiro este unul dintre cei mai buni mijlocași defensivi la ora actuală în fotbal și a contribuit din plin la câștigarea campionatului în Spania de Real Madrid.

Însă, nu multă lume știe că el a trebuit să mintă pentru a ajunge fotbalist profesionist.

Casemiro și Zidane. Sursă foto: goal.com
Casemiro și Zidane. Sursă foto: goal.com

Minciuna lui Casemiro pentru a ajunge fotbalist

În tinerețe, Casemiro juca pe postul de atacant, iar problema lui cea mai mare era că nu marca multe goluri.

„Eram destul de puternic, eram printre cei mai înalți din generația mea și obișnuiam să dau goluri cu capul”, a spus Casemiro pentru AS.

Din acest motiv, când a dat o probă la Sao Paulo în copilărie, a fost nevoit să mintă că joacă pe alt post:

„Erau cam 300 de copii la probe, iar ei urmau să aleagă doar 50 dintre noi. Antenorul a întrebat câți dintre voi sunt atacanți și atunci au ridicat mâna peste 40 de copii.

Mi-am zis că e multă competiție și că nu voi fi niciodată un atacant mai bun decât cei care erau acolo, la fel s-a întâmplat și când a întrebat antrenorul de mijlocași ofensivi”.

„S-au ridicat doar vreo 8 mâini când s-a întrebat de mijlocași defensivi și mi-am zis OK o să fiu mijlocaș defensiv. Dacă nu făceam asta nu mai ajungeam fotbalist profesionist”, și-a mai amintit Casemiro.

Casemiro la Sao Paulo. Sursă foto: goal.com
Casemiro la Sao Paulo. Sursă foto: goal.com

Antrenorul a bănuit că minte

La scurt timp după probele pe care le-a luat, antrenorul l-a tras de mânecă pe Casemiro și i-a spus că știe că a mințit, dar brazilianul a insistat că el chiar e mijlocaș defensiv.

L-a lăsat în pace, iar de atunci totul a intrat în istoria fotbalului.

La Sao Paulo, Casemiro a jucat 112 meciuri, ca mijlocaș defensiv, reușind să înscrie 11 goluri. Acum, în peste 200 de meciuri la Real Madrid a reușit să marcheze peste 20 de goluri.

Nu e primul fotbalist din istorie care și-a schimbat poziția, de exemplu Fernando Torres a devenit din portar atacant, dar asta o să vă povestesc în alt articol 😉.

P.S. : Dacă o să postați ceva din articolul acesta și dacă de la mine ați aflat povestea, vă rog să dați și o sursă către Primul 11, m-ar ajuta enorm ✌🏻. Multumesc!

Casemiro la Real Madrid. Sursă foto: goal.com
Casemiro la Real Madrid. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre cum Mohamed Salah i-a schimbat viața hoțului care intrase în casa sa să-l fure.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: