Bundesliga

Moukoko, „perla” lui Dortmund, debut în naționala U20 a Germaniei la doar 15 ani

Youssoufa Moukoko este tânăra speranță a Borussiei Dortmund.

Puștiul de doar 15 ani a reușit să debuteze în naționala Germaniei U20, la doar 15 ani și 9 luni, iar Lucien Favre se gândește să-l aducă în prima echipă.

Youssoufa Moukoko a debutat la 15 ani în naționala U20 a Germaniei

Moukoko a debutat pentru naționala U20 a Germaniei într-un meci cu naționala Danemarcei U20 și a reușit să ofere o pasă de gol.

Youssoufa Moukoko în naționala U20 a Germaniei. Sursă foto: goal.com
Youssoufa Moukoko în naționala U20 a Germaniei. Sursă foto: goal.com

Conform statisticilor, Moukoko a reușit să marcheze 120 de goluri în 130 de meciuri, în Bundesliga Junior, atrăgând atenția tuturor antrenorilor de la Borussia Dortmund.

Până și Joachim Low, selecționerul Germaniei, îl cunoaște foarte bine pe puștiul lui Dortmund și a anunțat că acesta trebuie lăsat să se dezvolte încet, să nu se pună presiune pe el.

„Am vorbit cu antrenorii naționalei U19 despre el (N.r- Youssoufa Moukoko) și toți erau fascinați de calitățile sale. Totuși, am discutat că el trebuie să se dezvolte încet și să evolueze treptat.

Cred că ar fi un lucru nepotrivit ca noi să începem să punem multă presiune pe el, mai ales că este doar un copil, care trebuie să fie ajutat de noi să progreseze la un nivel înalt”, a mai spus selecționerul Germaniei.

Contract imens de sponsorizare semnat cu Nike

Youssoufa Moukoko, puștiul Borussiei Dortmund, a reușit să semneze un contract în valoare de 10.000.000 de euro cu Nike, celebra firmă de echipament sportiv.

Îți recomand articolul despre cum ar arăta cea mai scumpă echipă a României.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: