Premier League

Opinie! Cavani, la fel ca Sebastian Colțescu. Lumea s-a stricat la cap

După cum probabil ați aflat, Edinson Cavani a fost suspendat de Federația Engleză de Fotbal 3 etape pentru rasism. E o bătaie de joc cruntă, la fel cum a fost și în cazul lui Sebastian Colțescu la meciul PSG – Bașakșehir.

De ce spun că e o bătaie de joc imensă? Pentru că Edinson Cavani a folosit un apelativ considerat rasist pe contul său de Instagram. Evident, toți cei cu mișcarea BLM (Black Lives Matter) s-au sesizat, pentru că văd că așteaptă orice mic amănunt ca să dea drumul la scandaluri, din păcate.

Ce a spus Cavani

Un amic de-al său l-a felicitat, iar el i-a răspuns „Gracias, negrito!”. Evident, totul a fost interpretat și din nou s-a despicat firul în patru ca în cazul lui Colțescu, deși, dacă ești întreg la cap, îți dai seama că nu e vorba de rasism.

De ce? Acest negrito e folosit în termeni afectuoși de cei din America de Sud. Îl știți pe Ozuna, cântărețul columbian. Ei bine, el în melodiile lui își mai spune „Ozuna, el negrito de ojos claro”. Înțelegeți? Asta e termenul lor, cum și noi mai avem alinturi sau apelative care în altă limbă ar părea jigniri, de-asta e bine ca fiecare să-și vadă de treaba lui.

Am luat lecții de spaniolă de la o profă din Columbia, care avea tenul mai închis, iar prietenele ei din Columbia o salutau și îi mai dădeau mesaje cu „negrita” sau ceva de genul ăsta. Vă dați seama că dacă era ceva rasist nu ar mai fi fost prietene, nu? 😂

Ce pățește Cavani

După „inteligența” domnilor de la FA, care ar avea loc perfect pe la LPF sau FRF, Cavani a fost amendat cu 110.000 de euro și va sta 3 etape.

„Eu am vrut doar să transmis un mesaj afectuos unui prieten, să-i mulțumesc pentru cuvintele frumoase.

Ultimul lucru pe care l-am dorit a fost să jignesc pe cineva. Sunt total împotriva rasismului, de aceea am și șters imediat mesajul imediat cum am înțeles că poate fi interpretat într-un fel pe care nu-l doream”, a transmis Edinson Cavani,

Mi se pare că e mai grav ce se întâmplă aici decât a fost la Colțescu, pentru că acolo, să zicem, ești într-un cadru oficial, trebuie să ai grijă ce termeni alegi să folosești când vorbești, deși mi se pare o tâmpenie absolută și acel scandal.

În schimb, aici e vorba despre un mesaj postat de Cavani pe contul său de Instagram.

Vă mai exemplific de ce FA e o glumă proastă, nu o asociație sportivă

  • Bernardo Silva (Manchester City) – remarcă rasistă – suspendat 1 meci
  • Dele Alli (Tottenham) – rasism – suspendat 1 meci
  • Wayne Hennessy (Crystal Palace) – salut nazist – nicio suspendare
  • Edinson Cavani (Manchester United) – glumă între prieteni – 3 etape suspendare

Nu mă înțelegeți greșit, nu susțin rasismul, însă susțin normalitate și apăr aceste valori. Când ceva e cu adevărat rasism, e de condamnat, dar când deja se bagă cu bocancii în viața ta și vin tot felul de „specialiști” care fac analiză pe text la ce ai scris sau la cum ai vorbit, asta mi se pare doar o vrăjeală de doi lei.

Vă las un filmuleț care vă arată cu adevărat ce înseamnă rasismul în fotbal, nu cai verzi pe pereți de la domnii de la FA, care nu mai știu cum să-și susțină salariile alea nesimțite.

Și ar mai fi și când Luis Suarez l-a făcut „el negro” pe Patrice Evra la un derby Liverpool-Manchester United. Exemplele pot continua, dar haideți să nu mai confundăm lucruri banale cu ceea ce înseamnă de fapt rasismul.

Îți recomand articolul despre fotbaliști cunoscuți care au fost surprinși fumând.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: