Special

Originile africane ale lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria fotbalului.

De-a lungul anilor s-au scris multe cărți despre el, dar un jurnalist spaniol a intrat în detaliile vieții lui și a descoperit că Cristiano Ronaldo are origini africane.

Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com
Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com

Cristiano Ronaldo are origini africane

Este vorba despre străbunica sa, din partea tatălui, care ajunsese în Portugalia din Insulele Capului Verde, țară situată în vestul Africii.

Isabel Rosa e numele acesteia și i-a fost bunică lui Jose Dinis Aveiro, tatăl lui Cristiano.

Guillem Balague, jurnalistul spaniol care a descoperit originile africane ale lui Cristiano Ronaldo, consideră că starul lui Juventus are calități fizice impresionante și forță musculară tocmai datorită ADN-ului său, care are și o parte din trăsăturile musculare africane.

Povestea tatălui său e cunoscută peste tot

Tot Guillem Balague a scris în cartea sa despre Cristiano Ronaldo mai multe aspecte ale vieții acestuia. Jurnalistul a vorbit cu mai mulți vecini din cartierul sărac unde s-a născut Cristiano și a aflat aspecte destul de dure despre el.

„Cristiano nu a crescut simțind iubirea de tată, acesta fiind alcoolic și nefiind alături de familia sa. În Sir Alex Ferguson, Cristiano a recunoscut o oarecare figură paternă”, a mai scris Guillem Balague.

Îți recomand articolul despre Lev Iașin, singurul portar care a câștigat Balonul de Aur.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: