Bundesliga Ligue 1

Palma dată de „ligile fermierilor”

Mai țineți minte când se râdea de „ligile fermierilor”, adică Ligue 1 și Bundesliga?

Ei bine, acum vom avea semifinale și finală UCL cu echipe exact din „ligile fermierilor”.

Jucătorii lui Bayern Munchen. Sursă foto: goal.com
Jucătorii lui Bayern Munchen. Sursă foto: goal.com

Palma dată de echipele din „ligile fermierilor”

Mă bucur pentru calificarea lui Lyon pentru că, pentru mine asta înseamnă fotbalul. O echipă căreia nimeni nu-i dădea vreo șansă, să elimine rând pe rând Juventus, campioana Italiei și Manchester City, vicecampioana Angliei.

Să nu uităm că Olympique Lyon a terminat sezon pe locul 7 în Ligue 1 și singura șansă a lor să joace din nou în Champions League este să cucerească trofeul. Până la urmă, rămâne celebra vorba lui Johann Cruyff care spunea că „Nu am văzut niciodată un sac de bani care să joace fotbal”, referitor la diferențele de bugete dintre echipe.

E bine de menționat, în caz că s-a uitată, că Lyon a terminat pe locul 7 în campionat, după ce s-a decis înghețarea sezonului. Probabil s-ar fi clasat mai sus dacă s-ar fi jucat toate etapele rămase.

La finalul partidei cu City, departamentul de Social Media al lui Lyon, care mi se pare genial, a postat o fotografie cu un mesaj foarte sugestiv 😂.

Postarea lui Lyon. Sursă foto: twitter
Postarea lui Lyon. Sursă foto: twitter

Ce au făcut echipele din „ligile fermierilor”

În primul rând cele două echipe din Germania, și anume Bayern Munchen și RB Leipzig s-au descurcat cu brio în fața formațiilor din Spania, adică Barcelona și Atletico Madrid.

Mai întâi, RB Leipzig a câștigat partida cu Atletico Madrid, echipă care o eliminase pe Liverpool, deținătoarea trofeului, 2-1, după care Bayern Munchen a „demolat-o” pe Barcelona cu un neverosimil 8-2.

De celaltă parte, echipele din Franța au mers la fel de bine, cu emoții pentru PSG. Campioana Franței s-a calificat cu două goluri în finalul duelului cu Atalanta, revelația sezonului din Serie A, 2-1.

Neymar și Mbappe. Sursă foto: goal.com
Neymar și Mbappe. Sursă foto: goal.com

În schimb, Lyon a trecut de Manchester City, 3-1, formație care a eliminat-o pe Real Madrid. Mai mult decât atât, Lyon a trecut și de Juventus, campioana Italiei.

Mândria mea

Eu mă mai bucur pentru că aici, pe Primul 11, am pus la dispoziție informații, de-a lungul anilor, și despre echipe din campionatul Germaniei, al Franței sau al altor țări, pentru că asta e ideea blogului meu, să vă ofer informații externe, pe care nu le găsiți în presa sau în alte bloguri din România.

De exemplu, în urmă cu doi ani scriam despre colonia franceză de la Celtic, acolo unde îl găseam pe Moussa Dembele, eroul din Man. City – Lyon, cu două goluri.

Mă bucur pentru faptul că, poate, din ce în ce mai multă lume va fi mult mai interesată și de alte informații din fotbal, decât cele obișnuite, găsite peste tot, dar pe care le găsiți pe Primul 11 😄.

Semifinale „țărănești”

E clar că PSG si cu Bayern Munchen sunt principalele favorite pentru a ajunge în finală, dar Lyon și cu Leipzig nu sunt deloc niște adversare facile.

Leipzig a demonstrat, chiar și fără Timo Werner, că este o echipă unde relațiile de joc sunt bine înghegate și care poate face față cu brio oricărui adversar.

Jucătorii lui RB Leipzig. Sursă foto: goal.com
Jucătorii lui RB Leipzig. Sursă foto: goal.com

De cealaltă parte, Lyon este surpriza sezonului în Champions League, dar Bayern o să aibă viață grea împotriva lui Depay și compania.

Cum arată semifinalele:

  • RB Leipzig – PSG
  • Bayern Munchen – Lyon

Îți recomand articolul despre mesajul lui Marcelo pentru Alphonso Davies.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: