Special

Pe ce a cheltuit CSKA Moscova 30 de milioane de euro

CSKA Moscova vrea să domine din nou fotbalul din Rusia, iar pentru asta și-au schimbat strategia. Rușii au început întinerirea lotului cu 4 transferuri care au costat 30.000.000 de euro, o sumă destul de mare, chiar și pentru potența lor financiară.

Pentru că mult mai important e cum să investești banii decât cum să cheltui o sumă impresionantă, Primul 11 vă prezintă cei 4 jucători transferați de CSKA Moscova și de ce cred că pe unii îi vom vedea în viitor la cluburi mari din Europa.

Jucătorii pe care CSKA Moscova a cheltuit 30.000.000 de euro

Chidura Ejuke e un mijlocaș în vârstă de 22 de ani, pe care CSKA Moscova l-a adus de la Heerenveen în schimbul sumei de 11.500.000 de euro.

Astfel, Ejuke a devenit al doilea cel mai scump transfer din istoria lui CSKA, după Nikola Vlasic, care a fost adus pe 15.700.000 de euro de la Everton.

În sezonul trecut, a înscris 9 goluri și a oferit 4 pase decisive în Eredivisie, ceea ce le-a atras atenția rușilor.

Personal, îl asemăn pe Ejuke cu Ahmed Musa, fost mijlocaș la CSKA și probabil și rușii au vrut un tip asemănător de jucător, pentru că să nu uităm ce furori făcea Musa în duelurile 1 contra 1.

Chidura Ejuke. Sursă foto: brila.net
Chidura Ejuke. Sursă foto: brila.net

Adolfo Gaich e un atacant argentinian în vârstă de 21 de ani, iar CSKA Moscova l-a transferat pentru doar 8.500.000 de euro de la San Lorenzo.

De ce spun doar 8.500.000 de euro? Pentru că el avea cota de piață de 11.000.000 de euro, iar la vârsta fragedă pe care o are m-aș fi așteptat ca argentinienii să ceară mult mai mult sau cel puțin așa s-ar fi întâmplat la cluburile din Europa, mai ales că nici nu-i expira contractul.

Gaich e un atacant interesant, care a jucat până acum la toate grupele de vârstă ale naționalei Argentine, în afară de cea de seniori, unde speră să-și facă repede intrarea.

Adolfo Gaich. Sursă foto: golazoargentina.com
Adolfo Gaich. Sursă foto: golazoargentina.com

Un fundaș brazilian extrem de interesant

Bruno Fuchs este un fundaș central brazilian în vârstă de 21 de ani, pe care CSKA Moscova l-a adus de la Internacional în schimbul sumei de 8.000.000 de euro.

Deși cota lui de piață e de doar 1.800.000 de euro, rușii au văzut ceva în el și tind să merg pe mâna lor, să nu uităm că Thiago Silva, căpitanul naționalei Braziliei și-a început aventura europeană în Rusia, la Dinamo Moscova.

Bruno Fuchs. Sursă foto: globosport.com
Bruno Fuchs. Sursă foto: globosport.com

Baktiyar Zaynutdinov este un mijlocaș ofensiv din Kazahstan, care a mai jucat de-a lungul timpului la Rostov și Astana.

CSKA a plătit 2.000.000 de euro pe el, iar Viktor Goncharenko, antrenorul echipei, are încredere totală în Zaynutdinov, care a fost prezent în toate partidele din noul sezon al campionatului Rusiei.

baktiyar zaynutdinov. Sursă foto: dailymail.com
baktiyar zaynutdinov. Sursă foto: dailymail.com

Rămâne de văzut dacă CSKA Moscova a ales bine jucătorii, însă părerea mea e că rușii au cheltuit inteligent o sumă destul de importantă, repet, chiar și pentru puterea lor financiară.

Îți recomand articolul despre 5 fotbaliști care au refuzat-o pe Real Madrid.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: