Special

Pierluigi Collina, cel mai carismatic arbitru din istorie

Pierluigi Collina este singurul arbitru din lume care a apărut pe coperta unui joc video, și anume pe Pro Evolution Soccer 3.

A fost respectat de toți fotbaliștii și a fost votat drept cel mai bun arbitru al tuturor timpurilor de către colegii săi.

Pierluigi Collina, cel mai carismatic arbitru

Pierluigi Collina a fost fără îndoială unul dintre cei mai influenți arbitrii din fotbalul mondial, reușind să-i pună la respect și pe cei mai importanți fotbaliști ai planetei.

Cum a reușit să facă asta? Simplu. Avea o autoritate ieșită din comun și o privire care spunea totul și care te făcea să îl asculți.

Nu îi era frică să îi înfrunte nici pe cei mai duri fotbaliști, precum Oliver Kahn, de la Bayern Munchen sau Edgar Davids și să îi arate că el e șeful pe teren.

Pierluigi Collina. Sursă foto: goal.com
Pierluigi Collina. Sursă foto: goal.com

De ce nu avea deloc păr în cap

La vârsta de 24 de ani, Collina a contractac o formă gravă de alopecie și și-a pierdut tot părul în doar 10 zile.

De frica reacției fanilor, Federația Italiană de Fotbal l-a oprit să mai arbitreze timp de trei luni: „Au crezut că un arbitru fără păr nu ar da bine pentru fotbalul italian”.

Când conducerea a înțeles că publicul nu e interesat de faptul că are păr sau nu, l-au repus în funcție.

„Fotbalul nu e un joc perfect, nu înțeleg de ce oamenii insistă că un arbitru ar trebui să fie perfect”, a mai spus Colinna.

Pierluigi Collina pe coperta PES. Sursă foto: pinterest.com
Pierluigi Collina pe coperta PES. Sursă foto: pinterest.com

Cariera lui a înflorit

De atunci, cariera lui Pierluigi Collina a înflorit, iar el a condus unele dintre cele mai mari meciuri, precum celebra finală de Champions League din 1999, dintre Bayern Munchen și Manchester United, finala Cupei Mondiale din 2002, dintre Brazilia și Germania și finala Cupei UEFA din 2004, dintre Valencia și Olympique Marseille.

”Stăteam pe teren și simțeam că mă sufoc de la plâns. Nu știam cum pot să trec peste așa ceva, era cumplit, dar în timp ce eram prăbușit, am simțit cum îmi vorbește.

Auzeam doar un zgomot de fundal, nu descifram în nebunia momentului, dar ușor cuvintele sale începeau să fie clare: O să fie bine, așa e fotbalul, o să mai ajungi aici pentru că ești un învingător. O să fie bine, o să vezi”, spunea Sammy Kuffour despre Pierluigi Collina și momentul pe care l-au avut după finala UEFA Champions League din 1999 vs lui Manchester United.

Pierluigi Collina și Sammy Kuffour. Sursă foto:
Pierluigi Collina și Sammy Kuffour. Sursă foto:

Nu degeaba a fost cel mai mare cavaler al fluierului.

Niciun alt arbitru nu a primit atât de mult respect ca Pierluigi Collina.

Îți recomand articolul despre ritualul nesănătos al lui Jamie Vardy.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: