Bundesliga

Pleacă Robert Lewandowski de la Bayern?

O simplă întrebare care a stârnit foarte multe curiozități și în jurul căreia s-au conturat numeroase zvonuri, „Oare va pleca Robert Lewandowski de la Bayern vara asta?”

Totul a pornit de când Lewandowski a refuzat propunerea clubului de a-și prelungi contractul, moment în care Real Madrid a pornit o „adevărată campanie” pentru aducerea lui

Contract actual

Contractul polonezului a început pe data de 1 iulie 2014, când a „trădat” Borussia Dortmund pentru a juca la marea rivală. Acesta are un contract valabil până la data de 30 iunie 2021.

Statisticile lui Lewandowski

Pentru mine Lewandowski este unul dintre cei mai buni atacanți din lume. A demonstrat acest lucru de multe ori încă de cand juca la Dortmund, iar de când a ajuns la Bayern a devenit și mai devastator.

Probabil îți amintești momentul în care acesta a reușit 5 goluri în 9 minute intrând pe teren din postura de rezervă, uimindu-l pe Guardiola.

Dacă nu, nu îți face probleme deoarece îți las filmulețul mai jos. 😀 (min 2:06-reacția lui Guardiola)

Sursă: Youtube; Canal de Youtube: Vanemas

Și din păcate cred că îți aduci aminte de golurile pe care le-a marcat împotriva României în campania de calificare pentru Mondialul din Rusia.

Cifrele polonezului sunt incredibile și în acest sezon de Bundesliga, reușind să marcheze 31 de goluri în 37 de meciuri.

Untitled design (1)

Vânat din toate părțile

După ce Real Madrid a început să se intereseze serios de Lewandowski, alte cluburi precum Chelsea, Manchester United sau PSG au „intrat pe fir” pentru cumpărarea atacantului.

lewa

În urmă cu câteva săptămâni transferul polonezului la Real Madrid pentru 80 mil. părea iminent, însă din diferite motive mutarea nu s-a concretizat.

Astăzi, conform The Guardian, Chelsea le-a făcut o ofertă celor de la Bayern oferind o sumă de bani(încă nu se cunoaște suma) plus atacantul spaniol Alvaro Morata, cel care nu s-a adaptat precum sperau londonezii.

Varianta PSG pare că a căzut deoarece, șeicii lui PSG l-ar fi adus pe polonez la Paris doar în cazul în care Neymar nu ar mai fi continuat la club, dar Neymar va fi mai mult ca sigur și în viitorul sezon la PSG.

Mesajul conducerii lui Bayern

Karl-Heinz Rumennigge este ferm convins că Lewandowski va accepta într-un final oferta propusă de Bayern, amintind de un moment petrecut în 2008 când Chelsea a încercat să-l transfere pe Ribery pentru 80 mil.

 „Din acea zi, toata lumea fotbalului a stiut ca nimeni nu poate cumpara un jucator de la Bayern Munchen impotriva dorintei clubului nostru.

Concluzii

Robert Lewandowski este unul dintre cei mai „letali” atacanți din lume. Eu cred că acesta se potrivește cel mai bine în campionatul germaniei, unde s-a și consacrat.

2CAD76EB00000578-3245247-image-a-5_1443018395718

Evident că și dacă ar juca în Spania la Real Madrid sau în Anglia, ar face față cu brio, dar rămân la părerea mea când spun că Bundesliga i se potrivește perfect lui.

Crezi că pleacă Lewandowski de la Bayern? La ce echipă s-ar potrivi cel mai bine polonezul ?

Dacă ți-a plăcut articolul, susține-ne cu un like pe pagina de FACEBOOK !

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: