Special

Povestea lui Minamino! A fost la un pas de moarte la doar o zi după naștere + semnificatia numelui său

Takumi Minamino a impresionat în grupele Champions League în tricoul lui Red Bull Salzburg și i-a convins pe șefii „cormoranilor” să-l transfere la Liverpool

Niponul a debutat în echipa lui Jurgen Klopp anul trecut, în meciul din Cupa Angliei împotriva lui Everton (1-0). Primul gol al său a venit abia în Supercupa Angliei, cu Arsenal, 1-1.

Totuși, Takumi a avut foarte mare noroc la naștere, pentru că la doar o zi după ce s-a născut, un cutremur imens a lovit Japonia.

Takumi Minamino. Sursă foto: goal.com. Sursă foto: goal.com

Takumi Minamino. Sursă foto: goal.com. Sursă foto: goal.com

Povestea lui Takumi Minamino

Takumi Minamino are o poveste de viață impresionantă și a fost aproape să moară chiar la o zi de la naștere. Mijlocașul japonez al lui Liverpool s-a născut pe 16 ianuarie 1995 la Izumisano, Osaka, iar pe 17 ianuarie s-a declanșat un cutremur puternic.

Cutremurul a fost clasat drept al doilea cutremur ca magnitudine din istoria Japoniei, până la sfârșitul secolului 20. Din păcate, în urma dezastrului, 6.434 de persoane și-au pierdut viața și peste 70.000 de locuințe au fost distruse.

Minamino împreună cu familia sa au supraviețuit, însă casa lor fusese distrusă, așa că au fost obligați de împrejurări să trăiască într-o rulotă, în care locuia împreună cu tatăl, mama și fratele său.

Takumi Minamino. Sursă foto: goal.com. Sursă foto: goal.com

Takumi Minamino. Sursă foto: goal.com. Sursă foto: goal.com

Ce înseamnă numele său

Numele mijlocașului lui Liverpool a fost ales special de părinții săi, pentru a-l purta restul vieții și pentru a trăi o viață bună. Takumi înseamnă explorare și fructificare, iar el a povestit o întâmplare petrecută în copilărie, când părinții lui i-au atras atenția să nu uite niciodată ce înseamnă cu adevărat numele său.

„Când eram mic, părinții mi-au spus să nu-mi pierd niciodată semnificația numelui meu. Trebuie să fiu mereu determinat și să ating succesul în tot ceea ce fac”, a spus Minamino.

  • 27 de ani a împlinit Takumi Minamino pe 16 ianuarie
  • 12.000.000 de euro este cota de piață a lui Takumi Minamino, conform transfermarkt.com
Takumi Minamino. Sursă foto: goal.com
Takumi Minamino. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre antrenamentele spartane ale lui Erling Haaland.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: