Premier League

Ce este așa special la Premier League ?

 

   Se știe despre Premier League că este cea mai bogată și urmărită competiție din lume.

Dar de ce?

   Ar fi multe de zis, însă am ales motivele care mă determină să las orice treabă de făcut în weekend și să stau nemișcat in fața televizorului etapă de etapă, meci după meci.

Pentru mine, nimic nu este mai plăcut de urmărit decât o competiție în care orice este posibil, în care echipele din josul clasamentului reușesc să învingă elefanți precum Manchester United, Liverpool, Chelsea, etc.

Sunt uimit mereu de tradiția echipelor, de faptul că multe dintre ele au depășit 100 de ani de la înființare, ceea ce mă duce cu gândul la vremurile în care fotbalul se juca cu alte reguli și parcă cu mai multă pasiune.

Preston North End, unbeaten in 22 games 1888

   Emblemele echipelor englezești mi se par rupte din cărțile de istorie despre fiecare regiune în parte.

ChhdqwkWIAA7kGf

Întodeauna mi-au plăcut suporterii britanici, care au cântecele lor specifice și care de multe ori îi acoperă pe comentatori în timpul meciului.

Valoarea per total a campionatului este indiscutabil cea mai mare din întreaga lume, an de an făcându-se transferuri de renume la toate echipele din prima ligă. Pe lângă jucători sunt aduși și antrenori de top precum Klopp, Guardiola sau Mourinho, dar nu întotdeauna asta este cheia succesului deoarece, după cum declara și Jurgen Klopp, niciun meci nu este câștigat înainte de a fi jucat, iar el știe cel mai bine fiind poreclit și haiducul competiției J pentru victoriile sale împotriva rivalilor din topul clasamentului și pentru punctele pierdute cu echipe precum Swansea sau Watford.

În încheiere, îmi vine în minte întrebarea <Cum să nu fie special un campionat în care în sezonul 2015-2016 Leicester City, o candidată la retrogradare dă peste cap analizele tuturor specialiștilor și reușește să câștige campionatul după o luptă crâncenă contra celor de la Tottenham? >

572e3ac6a4251_GettyImages528942082

Până la urmă asta este doar părerea mea despre Premier League, vouă ce vi se pare cel mai special la acest campionat?

Surse fotografice: WIKIPEDIA

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: