Special

Probabil o să plângi. Bătrâneii de la Fenerbahce erau mai mult decât niște fani obișnuiți

Am văzut cu toții fotografia în care fanii lui Fenerbahce au adus un tribut faimosului cuplu de bătrânei care erau deja simboluri ai iubirii în general, ai iubirii față de fotbal și ai loialității pentru o singură echipă.

Din păcate, viața are și această latură, iar în urmă cu o săptămână a trecut în neființă și bătrânica, la câțiva ani după ce soțul său părăsise lumea celor vii.

Mătușa Ihsam și Unchiul Mamtuz. Sursă foto: cronicaglobalelespanol.es
Mătușa Ihsam și Unchiul Mamtuz. Sursă foto: cronicaglobalelespanol.es

Povestea completă a bătrâneilor de la Fenerbahce

Cei doi erau porecliți de club și de fani „Unchiul Mumtaz” și „Mătușa Ihsan”.

Vedeți poza în care bătrânica e singură, da? Ei bine, atunci a fost primul meci la care a asista singură după moartea „Unchiului Mumtaz”.

În 2013 se întâmpla acel moment, iar la finalul unui meci în care Fenerbahce a câștigat, jucătorii s-au dus la ea și i-au sărutat mâna în semn de respect. Când erau în viață, cei doi primeau bilete gratis la meciuri în primele rânduri, pentru a putea să vadă meciurile mai bine.

Erau legende adevărate pe „Sukru Saracioglu”. Ba chiar mai mult, unii jucători de la Fener chiar mai treceau pe la ei pentru a le mai face cumpărăturile sau pentru a-i ajuta la diverse lucruri prin casă.

Fanii turci au revenit pe stadioane și toată lumea se aștepta să o vadă pe bătrânică, dar aceasta a murit în urmă cu o săptămână.

Seara a continuat să fie la fel de tristă pentru Fenerbahce, pentru că Yeni Malatyaspor s-a impus cu 3-0 în fața lor, iar Fener a pierdut primul loc din campionat.

P.S. Dacă vreți să luați povestea de aici

O mare rugăminte am și eu la voi. Povestea asta nu a apărut nicăieri în România, în afară de poza care s-a viralizat peste tot, nimeni nu cunoaște ce au însemnat cei doi cu adevărat pentru Fenerbahce. Așa că vă rog frumos, dacă o să postați și voi povestea pe paginile/site-urile voastre precizați sursa.

Mi se pare doar de bun simț și de respect pentru munca mea, pentru că povestea lor nu o găsești completă nici pe site-urile din străinătate, iar eu am pus cap la cap mai multe povești ale fanilor lui Fener. Înțeleg rivalitatea, dar nu și nesimțirea. Mulțumesc!

EDIT: Eu am zis, eu am auzit! 😒 Ați luat toate informațiile de aici și după le-ați pus la voi, fără să fiu citat. Atât puteți! Diferența e că sunteți prea mici pentru mine ca să mă cobor la nivelul vostru de înțelegere, așa că vă las în pace. Bucurați-vă de like-uri și share-uri pe munca mea. Sunteți „tari”!  😉

Îți recomand articolul despre arestarea lui Quincy Promes, fotbalistul lui Ajax Amsterdam.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: