Intern

Revenirile, semn bun pentru Dinamo! Cinci ”câini” care s-au întors în Ștefan cel Mare și au făcut spectacol

Dinamo s-a întărit serios la mijloc în această iarnă, prin aducerile lui Dan Nistor, Antun Palic și Gabriel Torje, toți cei trei fiind foști jucători ai formației din Ștefan cel Mare. Dan Nistor și Antun Palic s-au bătut până în ultima etapă pentru campionat în sezonul trecut, și au reușit să aducă Cupa Ligii în vitrina clubului, în timp ce Gabi Torje a evoluat la Dinamo între 2008 și 2011, fiind unul din oamenii de bază ai ”câinilor” în ultimul său sezon în tricoul alb-roșu.

Publicația Primul 11 vă prezintă un material cu cinci foști jucători ai lui Dinamo care au făcut spectacol după ce s-au întors în Ștefan cel Mare.

  1. Florin Bratu

După experiența pe care a avut-o la Valenciennes, în sezonul 2006-2007, Bratu se întoarce la Dinamo, unde își găsește colegii campioni și nevoiți să treacă de Lazio pentru a pătrunde în grupele Ligii Campionilor . După 1-1 pe Olimpico, Florin Bratu reușea să deschidă scorul la București, dar nu a fost suficient. Formația biancocelestă s-a impus cu scorul de 3-1, iar Dinamo pierdea șansa de a ajunge în grupele Ligii. Sezonul bun al lui Bratu a continuat, acesta marcând 14 goluri pentru Dinamo în Liga 1, cel mai important fiind, fără îndoială, penalty-ul transformat împotriva Stelei. Dinamo câștiga în fața marii rivale cu scorul de 2-1, și trimitea primul titlu de campioană în vitrina celor de la CFR Cluj.

bratu

  1. Bogdan Lobonț

Împrumutat de Ajax la Dinamo, Lobonț nu a convins în primul său an în tricoul alb-roșu, ”pisica” apărând poarta formației din Ștefan cel Mare doar de două ori. La sfârșitul acelui sezon, goalkeeper-ul se întorcea la Ajax, unde reușea să strângă 67 de meciuri în patru sezoane, și să-și treacă în palmares și un titlu de campion. Internaționalul român o părăsea pe Ajax pentru Fiorentina la începutul anului 2006, dar nu a stat decât jumătate de sezon în Italia. Lobonț se întorcea la Dinamo în la începutul anului 2007, și reușea să se impună în poarta ”câinilor” în a doua jumătate a sezonului, pentru ca la finalul acestuia, Bogdan Lobonț să își treacă în palmares al treilea titlu de campion cu o echipă din România, după cel cu Rapid din 1999 și cel cu Dinamo din 2002.

74b2910c

  1. Andrei Cristea

În sezonul 2008-2009, Andrei Cristea concura pe post cu nume ca Ionel Dănciulescu, Marius Niculae sau Claudiu Niculescu, și mergea sub formă de împrumut la Politehnica Iași pentru a doua parte a sezonului. Anul următor a fost de excepție pentru atacant, acesta reușind să înscrie 21 de goluri pentru Dinamo în toate competițiile, și să cucerească titlul de golgheter al Ligii 1, cu 19 reușite.

andrei-cristea-bogdan-iordache

  1. Valentin Lazăr

După ce Mircea Rednic a decis că nu va conta pe el în prima parte a sezonului, Vali Lazăr mergea sub formă de împrumut la Concordia Chiajna. Scurta experiență la formația ilfoveană s-a dovedit a fi un ”duș rece” pentru mijlocaș, care a devenit unul din oamenii de bază ai lui Dinamo în sezonul imediat următor, marcând opt goluri în toate competițiile pentru ”câini”.

vali-lazar-dinamo-gol

  1. Paul Anton

După un prim sezon de excepție în tricoul lui Dinamo, în care a devenit căpitanul lui alb-roșilor, Paul Anton era împrumutat pentru un sezon la Getafe, în Liga a doua din Spania, unde a reușit să promoveze. Șefii grupării spaniole au decis să nu-l păstreze pe mijlocaș, iar acesta s-a întors la Dinamo în vara anului 2017. Anton a avut un start de sezon excelent, acesta fiind golgheterul formației din Ștefan cel Mare, cu șase reușite.

Jmg9NTk2Jmhhc2g9MTMxNTAzYjk4ODIxMGM5YmQ0Nzk5OWIyODY3MWI0ZmU=.thumb

Pe lângă Antun Palic, Dan Nistor și Gabriel Torje, Dinamo i-a mai adus și pe Vlad Olteanu, Mihai Popescu, Daniel Popa (reveniți după împrumuturile la FC Voluntari, respectiv FC Botoșani) și pe Aitor Monroy.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: