Special

Roboți în loc de tușieri? Scenariul pregătit de FIFA pentru CM 2022

Tehnologia avansează pe zi ce trece, iar FIFA plănuiește o nouă modificare majoră în fotbal, și anume să introducă roboți în loc de tușieri, pentru Campionatul Mondial din 2022.

Viitorul sună interesant pentru fotbalul mondial, iar după introducerea VAR-ului, aceasta poate fi o nouă modificare majoră.

Roboții ar urma să ajute mult mai mult în luarea deciziilor vitale, la faze greu de văzut pentru arbitrii asistenți.

Tușierii pot fi înlocuiți cu roboți

FIFA intenționează, prin vocea președintelui de tehnologie Johannes Holzmuller, să introducă roboți în loc de tușieri, la Campionatul Mondial din Qatar.

O primă testare a sistemului a avut loc la Campionatul Mondial al Cluburilor, câștigat de Liverpool, unde roboții au încercat să corecteze posibilele greșeli ale tușierilor.

Johannes Holzmuller a explicat cum funcționează inovația pe care FIFA vrea să o introducă în fotbal: „Ideea principală care stă în spatele roboților care ar înlocui tușierii este să crească viteza în luarea unei decizii.

Principalul crează linii automat și sună o alarmă dacă există o poziție de offside. Salvează timp, așa că video-asistenții pot fi mult mai rapizi când vine vorba de offside”.

Îți recomand articolul despre fotbaliștii români care au fost colegi cu Zlatan Ibrahimovic.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: