Special

Rolul fanionului de corner

Le vedem peste tot pe teren, dar niciodată nu le-am analizat cu atenție. Tocmai din acest motiv, azi, Primul 11 vă prezintă care este de fapt rolul fanionului de corner.

Povestea și rolul fanionului de corner

Primul rol este destul de evident, și anume vizual. Fanionul de corner îți delimitează vizual dacă mingea iese în „out de poartă” sau în „out de la marginea terenului”.

Al doilea rol este foarte practic, dacă ai jucători care știu să centreze, dar care știu să se și orienteze în funcție de vânt. Acel steguleț de la capătul bățului de corner este mișcat foarte des de vânt și îți arată direcția în care bate acesta.

Astfel, un jucător profesionist, va știi să execute perfect un corner, indiferent de condițiile meteo, iar mingea nu va lua o traiectorie ciudată.

Povestea fanionului

Am ajuns și la poveste, pentru că v-am promis mai sus, așa că iat-o! Povestea fanionului de la colţul terenului este la fel de veche ca şi cea a fotbalului.

În Anglia, cupa are un rol semnificativ pentru fanion. În Cupa Angliei toate echipele participante sunt obligate să aibă cele 4 fanioane marcate cu bucăţi de pânză pătrată. Obligatoriu pătrată!

Există o singură condiţie pentru ca un club să poată afişa fanioane cu pânză triunghiulară. Trebuie ca echipa gazdă, cea pe a cărui teren se joacă meciul, să fi câştigat în prealabil Cupa Angliei. Doar deţinătoarele trofeului de la un moment dat au voie să îşi împodobească fanioanele trunghiular.

Povestea nu se termină aici. Regula fanionului în Cupa Angliei mai spune că nu ai voie să scrii nimic pe bucăţica de pânză din vârful lui. O culoare sau două, dar atât.

Îți recomand articolul despre turcii care i-au spart contul de Instagram al lui Sebastian Colțescu.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: