Special

Terenul sintetic cauzează mai multe accidentări ?

Iarbă sau sintetic ?

Suprafețele sintetice continuă să fie o controversă în rândul microbiștilor și al fotbaliștilor. De-a lungul anilor s-a tot vorbit despre accidentările provocate pe astfel de suprafețe de joc.

dji_0258-2__large

În prezent, terenurile cu iarbă artificială, au început să fie un lucru comun în multe țări, unde fotbalul este situat pe primul loc în preferințele oamenilor.

Folosite în școli, centre de agrement și chiar la un nivel superior al jocului în unele țări, acestea sunt considerate a fi mai bune, mai ușor de întreținut, superioare și generatoare de profit față de terenurile tradiționale pe iarbă.

Cu toate acestea, sunt destul de multe persoane care acuză aceste tipuri de suprafețe de joc, ca fiind mult mai periculoase pentru fotbaliști.

666594.d4b9899-970x546

Recent, Jose Mourinho s-a plâns că este obligat să joace pe un teren de „plastic” în Elveția contra lui Young Boys Berna.

Steven Gerrard a fost și mai vehement, declanșând un întreg scandal în Scoția, după ce jucătorul său de la Rangers, Jamie Murphy s-a accidentat într-un meci disputat pe terenul lui Kilmarnock.

Persoanele care nu sunt de acord cu scoaterea lor din joc trebuie să se gândească la jucători, la sănătatea și siguranța acestora. Părerea mea este că jucătorii sunt mult mai în siguranță pe iarbă.”

Sunt mai multe accidentări pe sintetic ?

În urma unor cercetări efectuate în 2013, în Portugalia la o ligă de amatori, s-a constatat că într-adevăr jucătorii se accidentau mai des pe o suprafață de joc sintetică față de un teren cu iarbă.

În România, nu s-au efectuat studii dar foarte multe echipe din prima ligă se plâng de terenul sintetic al Concordiei Chiajna, care devine impracticabil în condiții meteo nefavorabile, după spusele lor.

9785328641_7314aca1af_b

Ca o părere personală, am stat și m-am gândit și eu la diferențele dintre sintetic și iarbă. Cert este că pe sintetic căzăturile se simt mai puternic decât pe iarbă, iar atunci când plouă sau ninge, nu mai poți alerga prea repede pe sintetic fiindcă aluneci și riști să iei o trântă „sănătoasă” 😀

În concluzie, nu este doar o impresie că terenurile cu suprafață sintetică produc mai multe accidentări, dar din păcate multe echipe de fotbal îl folosesc pentru că este mai convenabil la preț și nu necesită o îngrijire specială, alegând astfel să se joace cu sănătatea și siguranța jucătorilor.

Îți recomand articolul despre cum Chelsea va face față, după ce a primit interzis la transferuri.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: