Premier League

Uitați de Fernandes! United nu ia niciun titlu cu defensiva asta

Manchester United a remizat în deplasarea de la Leicester, 2-2, după un meci pe care l-a dominat în cea mai mare parte a timpului, însă defensiva „diavolilor roșii” s-a dat din nou în stambă.

United a condus de fiecare dată, însă „vulpile” au egalat, cu o contribuție destul de mare a apărării. Mai mult decât atât, Eric Bailly a oferit un moment tragic-comic când rămăsese cu mâna pe sus să își direcționeze colegii fără să mai fie atent la meci, iar mingea l-a lovit direct în mână.

Norocul lui a fost că era situat puțin mai departe de propriul careu, în caz contrar faza se viraliza rapid.

De ce nu contează prea mult atacul lui United în acest moment

Manchester United are un atac foarte bun mai ales de când a venit Bruno Fernandes, care e „rotița” care lipsea din mecanismul trupei lui Solskjaer, iar anul acesta, „diavolii” îl au pe banca de rezerve și pe Edinson Cavani, ceea ce e ideal.

Bun, deci ei și-au rezolvat problemele din atac și asta se vede la fiecare partidă, pentru că United nu mai e echipa aia care te adoarme și nu marchează, e mult mai periculoasă față de sezoanele precedente.

Însă, problema lor se află în defensivă, acolo unde nici Maguire, Lindelof sau Bailly nu dau randamentul pe care ar trebui să-l dea. Nu cred că e neapărat vorba de valoarea individuală, cred mai degrabă că e vorba de felul în care se simt ei pe teren. Chiar cred că sunt incompatibili, oricât de mult ar lucra împreună.

Personal cred că Manchester United ar face bine să aducă un fundaș central, poate un Tarkovski sau un Tyron Mings, de ce nu, ca să poată face un duo bun cu Maguire, cum se poate întâmpla și la naționala Angliei.

Nu e vorba doar de ce mi se pare mie, vorbesc și pe cifre, iar ceea ce se vede pe teren se transpune și în statisticile pe care vi le ofer acum:

  • Goluri marcate: 30
  • Goluri primite: 23

United are cel mai bun atac din Premier League după Liverpool și la egalitate cu Chelsea. În schimb, nu există echipă în top 10 care să aibă mai multe goluri încasate decât Manchester United, ceea ce lansează un semnal de alarmă.

Conducerea lui Manchester United trebuie să înțeleagă faptul că nu e de ajuns un atac bun dacă defensiva e de multe ori vraiște, în condițiile în care „diavolii roșii” vor să se lupte la câștigarea titlului în Anglia.

Așadar, trebuie adus un fundaș central de calitate, la fel cum a făcut și Liverpool cu Virgil van Dijk, pentru că și ei sufereau, într-o oarecare măsură, de aceeași problemă de care suferă United acum.

Îți recomand articolul despre fotbaliști cunoscuți care au fost surprinși fumând.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: