Premier League

Un fost internațional englez, obligat să se retragă la 29 de ani: “Mi-am trăit visul, sunt mândru”

Fundașul englez Jon Flanagan (29 de ani), format la academia clubului Liverpool, și-a anunțat retragerea, din cauza unor probleme medicale, potrivit liverpoolfc.com.

Un fost internațional englez, obligat să se retragă la 29 de ani

Flanagan, fundaș dreapta, era liber de contract din iulie 2022, după despărțirea de echipa daneză HB Koge.

Într-un mesaj postat pe rețelele sociale, fotbalistul a explicat că problemele medicale l-au măcinat în ultimele 14 luni.

“Din păcate, după ce am analizat situația cu atenție, am luat cea mai grea decizie pe care a trebuit să o iau. Să mă retrag din fotbalul profesionist.

În ultimele 14 luni, am încercat tot ce a fost posibil pentru a mă recupera după operația la genunchi. Până la urmă, sănătatea mea pe termen lung este primordială, așa că am urmat sfatul medicilor și am decis să mă retrag din fotbal.

Visul meu din copilărie a fost să joc fotbal și să fac o carieră din asta, iar astăzi sunt mândru să spun: mi-am trăit visul. Nu numai că am jucat și am fost căpitan pentru Liverpool, dar am jucat o dată și pentru țara mea. Aceste amintiri vor rămâne toată viața și sunt recunoscător că am experimentat ceea ce alții doar visează.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut. Acum începe următorul capitol din aventura mea și sunt entuziasmat în privința viitorului”, a scris Flanagan.

Format la academia lui Liverpool, Jon Flanagan a bifat o selecție pentru naționala de seniori a Angliei, într-un meci amical cu Ecuador.

Jon Flanagan a câștigat Cupa Ligii Angliei cu Liverpool, în 2012. A mai jucat pentru Burnley, Bolton, Rangers și Charleroi.

Sezonul 2013-2014 a reprezentat apogeul carierei lui Flanagan. A devenit om de bază pentru Liverpool și a fost aproape să câștige titlul în Premier League, sub comanda lui Brendan Rodgers. Jon Flanagan a bifat 46 de meciuri în Premier League, reușind un gol și trei pase decisive.

Flanagan a jucat împotriva Stelei (actuala FCSB) în grupele Europa League și a jucat și împotriva Unirii Urziceni, în acel moment fiind un puști de mare perspectivă.

Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Știre scrisă de pe digisport.ro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: