Intern

Viața impresionantă a lui Răzvan Oaidă. Mama sa a luptat cu cancerul

În ciuda perioadei bune pe care o traversează la FCSB, viața lui Răzvan Oaidă nu a fost presărată întotdeauna doar cu momente pozitive.

În ultimii ani, familia fotbalistului a trecut prin momente foarte dificile, după ce tatăl său a decedat, iar Ionica, mama sa, a fost diagnosticată cu cancer.

Familia lui Răzvan Oaidă. Sursă foto: toplineshop.ro
Familia lui Răzvan Oaidă. Sursă foto: toplineshop.ro

Povestea dură de viață a lui Răzvan Oaidă

Răzvan Oaidă și-a încercat norocul în stărinătate de-a lungul anilor și a fost chiar în echipa juniorilor lui Wolverhampton. Totuși, mijlocașul a hotărât ca cel mai bine să se întoarcă în România pentru a-și continua cariera.

Revenirea în fotbalul românesc a venit la un an de la primul moment delicat prin care a trecut familia fotbalistului. În 2016, tatăl lui Răzvan a decedat, iar la doar 12 luni distanță o nouă veste dură lovea familia Oaidă.

Ionica Oaidă, mama lui Răzvan, a fost diagnosticată, în iulie 2017, cu cancer ovarian. Ionica Oaidă a decis să lupte, pentru a oferi un exemplu pozitiv copiiilor săi:

„Mă numesc Oaidă Ionica, am 49 de ani, locuiesc în Bucuresti, sunt mama a doi copii minunați, am avut și un soț minunat până acum doi ani, când a plecat la îngeri, lăsând în urmă un gol imens și multă durere… “Timpul ne fură oameni dragi, dar nu și amintirea lor!” 

Cu toții trăim o poveste, povești care depind de noi dacă se încheie cu happy end! Eu mă voi strădui ca povestea mea de viață sa fie una frumoasă și cu final fericit.

Ne avem unii pe alți și povestim lucruri ce ne amintesc de el, îl pomenim mereu, pentru a nu-i simți atât de mult lipsa”, declara Ionica Oaidă în 2018.

Familia lui Răzvan Oaidă. Sursă foto: toplineshop.ro
Familia lui Răzvan Oaidă. Sursă foto: toplineshop.ro

„Am trăit nopți și clipe de coșmar”

„Mă aflu într-o perioadă dificilă a vieții mele, în luna iulie 2017, în urma unui control medical de rutina și mai apoi în urma unor investigații aprofundate mi s-a stabilit diagnosticul de neoplasm ovarian de grad înalt și, într-o clipă, am simțit ca prioritățile și toate lucrurile din viața mea s-au schimbat.

Am trăit zile, nopți, clipe de coșmar, de întrebări, tristețea punea stăpânire pe mine, ma simțeam neputincioasă și nu aveam puterea de a transmite copilașilor mei siguranța și liniștea sufletească de care aveau nevoie pentru a primi acesta cruntă veste… că mama lor să fie atât de bolnavă, fiind conștientă că stingerea tatălui lor încă era atât de dureroasă, era și este o rană deschisă.

Nu știam cum să le dau această veste, că sunt bolnavă… Dar, pentru că Dumnezeu mă iubește și am simțit mereu că m-a întărit și mi-a dat puterea de a lupta cu toate greutățile vieții, am reușit să înving toate temerile, să mă întăresc, să văd partea bună a lucrurilor, să apreciez anumite lucruri mărunte pe care, de cele mai multe ori, le ignoram, să-mi fac planuri de a gestiona această situație, să pot să transmit copiilor mei dorința de a învinge orice obstacol și a lupta cu stările de deznădejde și de tristețe și să ne bucurăm de tot ce ne va oferi viața, fie ea de ani, luni, zile.

Importantă este calitatea clipelor petrecute alături de cei dragi, să le transmitem curajul, dragostea, omenia, cinstea, optimismul, bucuria și iubirea față de semeni, de tot ceea ce ne înconjoară.

Am reușit împreună să ne spunem “nu există nu se poate” și cred, cu adevarat, în aceaste cuvinte, le consider magice!”, a mai spus Ionica Oaidă.

Oaidă încă n-a debutat în noul sezon

Răzvan Oaidă a avut mai multe probleme musculare și nu a mai jucat de pe data de 14 iulie, dar acum a revenit la antrenamentele FCSB-ului și are șanse să intre pe teren în meciul cu Backa Topola sau în următorul meci din Liga 1.

În sezonul trecut, Răzvan Oaidă a înscris 4 goluri și a oferit 2 pase de gol în 30 de meciuri pentru formația „roș-albastră”.

Răzvan Oaidă. Sursă foto: Facebook/FCSB
Răzvan Oaidă. Sursă foto: Facebook / FCSB

Îți recomand articolul cu video-ul cu toată bătaia de la PSG – Marseille.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: