Premier League

Viața umilă a lui Marcelo Bielsa, deși câștigă mulți bani din salariu

Marcelo Bielsa este unul dintre cei mai apreciați antrenori de fotbal din lume, dar modestia și simplitatea sa au fost mereu în simpatia microbiștilor din întreaga lume.

Actualul tehnician al lui Leeds trăiește într-un apartament de o cameră, își scoate echipa la cafenea pentru a ține ședințe și merge pe jos până la antrenamente.

Marcelo Bielsa. Sursă foto: goal.com
Marcelo Bielsa. Sursă foto: goal.com

Viața umilă a lui Marcelo Bielsa

Marcelo Bielsa a impresionat la toate formațiile unde a antrenat, dar mai ales la Athletic Bilbao, unde s-a făcut remarcat pe plan european, prin parcursul spectaculos al „bascilor” din sezonul 2011-2012 al Europa League.

„El loco” trăiește într-un apartament modest din Leeds , de o singură cameră și pleacă de fiecare dată pe jos la antrenamente cu un ghiozdan în spate în care își ține toate notițele.

Locul preferat al lui Marcelo Bielsa este cafeneaua „Costa Coffee”, unde petrece ore în șir în care își notează mai multe informații despre tactică sau despre schimbările pe care vrea să le facă în echipă.

Uneori îi aduce și pe elevii săi, pentru diferite ședințe. Cafeneaua la care merge nu este deloc o cafenea scumpă, iar mulți clienți se bucură de prezența lui „El loco”, care tocmai a promovat-o pe Leeds în Premier League.

Marcelo Bielsa. Sursă foto: goal.com
Marcelo Bielsa. Sursă foto: goal.com

Le-a dat voie fotbaliștilor să se joace pe Playstation

Niciodată nu este ușor să te muți într-po țară străină, atât ca jucâtor cât și ca antrenor, însă Bielsa a trecut repede peste orice dificultăți de adaptare și a venit cu o schimbare pentru jucători.

Pentru a nu mai fi stresați de meciurile pe care le au de jucat în Championship, jucătorii lui Leeds au primit din partea lui Bielsa voie să aducă un Playstation și o masă de biliard, pentru a se debarasa de orice gând care ar putea să le afecteze jocul.

În momentul în care a semnat cu Leeds, el nu a dat prea multă importanță clauzelor din contract ci a vrut să sublinieze în fața șefilor că este în căutare de a face performanță, iar partea financiară nu a fost motivul pentru care a ajuns la formația britanică.

Singura lui dorință a fost să i se găsească un apartament micuț, care să fie mai aproape de baza de antrenament, la care el va plăti chiria. Dorința i-a fost îndeplinită, iar el merge aproximativ 30 de minute zilnic până la antrenamentele echipei.

Marcelo Bielsa. Sursă foto: goal.com
Marcelo Bielsa. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul cu video-ul cu toată bătaia de la PSG – Marseille.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: