Intern

Visul lui Ionuț Radu la 12 ani: „Vreau să fiu aplaudat pe Ghencea!”. Dorea să fie atacant

Ionuț Radu este unul dintre liderii noii generații de fotbaliști români și chiar dacă e rezerva lui Handanovic la Inter, românul speră la un loc de titular în poarta „nerazzurrilor”.

Totuși, nu despre prezent este vorba în acest post, ci despre trecut, mai exact în perioada în care Ionuț Radu era angrenat în echipa de juniori a Stelei (FCSB), iar la 12 ani, visul său suprem era să fie aplaudat de 25.000 de oameni pe „Ghencea”.

Visul lui Ionuț Radu la 12 ani

Într-un interviu oferit în august 2009 în revista „FCSB Magazine”, Ionuț Radu, la doar 12 ani, vorbea foarte matur despre planurile sale de viitor și despre pasiunile sale.

„Vreau să ajung ca Petr Cech sau mai bun ca el. Până atunci vreau să fac tot posibilul să câștig totul cu Steaua (n.r- FCSB) orice turneu pe care îl avem. Vreau să fiu un portar bun și să fiu aplaudat de toată lumea pe Ghencea”, spunea Ionuț Radu.

Poză făcută din ediția august 2009 din FCSB Magazine
Poză făcută din ediția august 2009 din FCSB Magazine

Ionuț Radu a fost atacant la început

La 6 ani, Ionuț Radu a făcut pasul la școala particulară de fotbal FC Viitorul București, unde și-a început cariera ca atacant. Destinul a făcut ca la un antrenament la care nu era niciun portar, el să dorească să intre între buturi, iar de-atunci nimeni nu l-a mai scos dintre ele.

Calitățile sale de portar au fost evidențiate imediat de antrenorii săi, care au decis că acesta trebuie să urmeze o carieră de goalkeeper și nu s-au înșelat deloc.

Gruparea „roș-albastră” avea să-l cumpere în schimbul sumei de 12.000 de euro în 2005 de la FC Viitorul București, dar aveau să-l piardă pe gratis în 2012, în favoarea lui Dinamo.

Ionuț Radu în copilărie. Sursă foto: libertatea.ro
Ionuț Radu în copilărie. Sursă foto: libertatea.ro

Cum a ajuns la Dinamo

„Cei de la Steaua ne-au rugat să mai aşteptăm, dar nu se mai putea, nici acum n-au antrenor de portari. Ajunsese să facă pregătire pe bitum la Voinţa”, spunea tatăl lui Ionuț Radu.

„M-au impresionat condiţiile de pregătire şi atenţia acordată în Ştefan cel Mare pentru promovarea juniorilor. Sunt foarte ambiţios şi, cu multă muncă, sper să apăr într-o zi poarta primei echipe a lui Dinamo”, adăuga Ionuț Radu în 2012.

Captură de ecran cu un comentariu lăsat de un utilizator la postarea despre transferul lui Ionuț Radu la Dinamo, în 2012. Sursă foto: gsp.ro
Captură de ecran cu un comentariu lăsat de un utilizator la postarea despre transferul lui Ionuț Radu la Dinamo, în 2012. Sursă foto: gsp.ro

P.S.: Dacă vedeți aici povestea vă rog să precizați și sursă. Am văzut că îmi sunt preluate mai multe articole și materiale la care lucrez mult și pe care le gândesc și proiectez în decurs de câteva zile, dar nu sunt amintit nicăieri. E valabil și pentru câțiva prezentatori de emisiuni TV. se știu ei, care par că se abonează la articolele mele mai inedite. La fel și în cazul altor bloguri sau pagini de acest fel, nu sunt singurul căruia i se întâmplă asta.

Domnilor, le fac pentru toată lumea, dar dacă le prezentați în emisiunile voastre cum că: Am găsit niște lucruri interesante pe internet!”, poate ar trebui să știe și microbiștii de unde le-ați găsit. 😉 Numai bine!

Îți recomand articolul despre echipa de fotbal a prostituatelor.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: