Special

Vrei să te sponsorizeze Nike? Iată pașii

Cu toții cunoaștem firma Nike și poate cândva în viață ne-am imaginat cum ar fi să fim sponsorizați de colosul brand din SUA, să primim ghete noi de fotbal o dată la câteva luni exact cum se întâmplă în cazul fotbaliștilor mari.

Chiar se poate întâmpla să fii sponsorizat de Nike, iar Primul 11 vă pune o serie de pași de urmat în cele ce urmează.

Reclamă Nike. Sursă foto: pinterest.com
Reclamă Nike. Sursă foto: pinterest.com

Cum te poate sponsoriza Nike

Dacă visezi să aplici undeva și să fii acceptat, mai bine ia-ți gândul, pentru că Nike a anunțat și specifică și pe site-ul lor principal faptul că doar ei te pot contacta direct, restul solicitărilor nu vor fi acceptate.

Nike vizează anual mii și mii de sportivi potențiali, care ar putea să fie imaginea brandului.

Nu trebuie să fii neapărat Cristiano Ronaldo ca să fii sponsorizat de ei, ci doar un atlet de top pe nișa ta și să reprezinți chiar un model pentru copii, cum se întâmplă și în cazul lui Florinel Coman sau Dennis Man, care sunt sponsorizați de Nike. Uitați o reclamă Nike cu Dennis Man.

Evident, începi să atragi atenția celor de la Nike dacă te faci remarcat, deci nu te aștepta să joci prin liga a treia sau a doua și să te caute cineva de la Nike, pentru că nu se va întâmpla asta.

Nici măcar în Championship (liga 2 din Anglia) nu se întâmplă asta, decât dacă e vorba despre fotbaliști colosali ca Wayne Rooney sau Ashley Cole.

Pașii pentru sponsorizare

Remarcă-te în ceea ce vrei să faci, încearcă să devii un fenomen social pe nișa ta, iar cei de la Nike te vor sponsoriza.

Uite, în cazul jucătorilor de la FCSB sau Viitorul e și mai simplu, pentru că echipamentul lor e produs chiar de Nike, așa că șansele cresc și mai mult pentru acei jucători să fie sponsorizați de Nike.

Alte avantaje! Credeți-mă că v-ar plăcea

Cunosc personal un fotbalist de la FCSB (nu vă spun cine e și nu mă întrebați nici în privat că tot nu spun) care mi-a povestit ce înseamnă să fii „atlet Nike”.

În afară de ghetele pe care ți le oferă o dată la câteva luni, Nike îți dă anual un fel de „Card Platinum” încărcat cu 10.000 de lei (cam 2.000 de euro). De banii ăia poți să cumperi ce produse Nike dorești tu și ai la dispoziție și produse premium, care nu apar în România prea des, mai ales în ceea ce privește sneackerșii.

Astfel, tu ca atlet Nike ai în fiecare an de cheltuit 2.000 de euro pe ce produse Nike vrei tu, pe lângă ghetele pe care ți le trimit ei. O fi rău? 😂

Reclamă Nike făcută de Icardi. Sursă foto: pinterest.com.
Reclamă Nike făcută de Icardi. Sursă foto: pinterest.com.

Altă chestie importantă e faptul că numai atleții Nike beneficiază de acel card, nimeni altcineva. Nu ai tu cum să mergi și să ceri acest card nici dacă ești dispus să plătești o sumă pentru el, cardul e destinat doar pentru sportivii sponsorizați de ei.

Posibil să fie același lucru și dacă ești sponsorizat de Adidas, Puma sau New Balance, dar nu mă bag acolo, pentru că nu am mai multe informații.

Îți recomand articolul despre turcii care i-au spart contul de Instagram al lui Sebastian Colțescu.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: