Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de Mondial | Au pierdut dar mi-au câștigat respectul

Ce meci mare a făcut Islanda împotriva Croației. Da știu au pierdut, dar i-au dominat teribil pe croați, care au avut un meci foarte dificil în această seară.

Cel mai mult mi-a placut la naționala Islandei faptul că jucătorii își cunosc perfect atât punctele tari cât și punctele slabe, a fost cea mai asumată echipă de la acest Mondial.

Islandezii cunosc foarte bine faptul că nu sunt prea tehnici, dar compensează enorm prin efortul pe care îl depun la fiecare partidă. Pe toată durata celor 90 de minute i-am văzut pe nordici că aleargă toți în atac și când se retrag, se retrag toți în același timp și reușesc să-i blocheze de multe ori pe adversari.

Este incredibil cât de bine își acceptă statutul de echipă mică care pune mari probleme. Punctele lor forte sunt înălțimea de care profită mereu, rezistența la efort de care dau dovadă și spiritul de luptă pe care îl arată la fiecare meci.

Știu că mulți dintre voi considerați că jocul Islandei este unul mai urât și aveți dreptate. Islanda nu joacă un fotbal ca Brazilia, dar trebuie să fim conștienți că astea sunt posibilitățile lor și mereu mi-a plăcut la ei faptul că sunt cinstiți. Sunt cinstiți față de ei și față de toți cei care le urmăresc meciurile.

Staff-ul tehnic al islandezilor merită lăudat deoarece pregătirea jucătorilor a fost impecabilă. Nici un adversar din grupă nu i-a surprins pe islandezi, nici măcar nigerienii care i-au învins cu 2-0.

Din păcate, frumoasa aventură a islandezilor s-a întrerupt după acest meci, dar pentru mine povestea lor rămâne una dintre cele mai frumoase povești din fotbal.

iceland-viking-clap

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: