Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de mondial | De ce mi se pare Senegalul cea mai bună echipă africană de la CM2018

Senegalul se află la a doua participare la un Campionat Mondial, după cel din 2002 unde au terminat pe locul 7. La fel ca și atunci, senegalezii au o echipă foarte bună în care se evidențiază câțiva jucători extraordinari.

De ce mi se pare Senegalul cea mai bună echipă din Africa de la CM2018?

Am urmărit câteva meciuri ale senegalezilor și am făcut o comparație între ei și alte țări africane cum ar fi: Tunisia, Nigeria, Coasta de Fildeș și Camerun.

Diferența dintre ei și aceste țări este viteza și ritmul jocului pe care îl impun 90 de minute.

Spre deosebire de multe naționale de fotbal din Africa, Senegalul are atât jucători puternici în apărare cât și jucători rapizi și letali în fața porții.

keita-balde-monaco-caen_86kf1kk3pdfh1oavdxv5rzhub

Starurile Senegalului

Cei mai buni jucători senegalezi fără doar și poate sunt : Koulibaly- fundașul de „oțel” al lui Napoli, Mbaye Niang- atacantul lui AC Milan, Sadio Mane- atacantul lui Liverpool, Kara Mbodji- fundașul lui Anderlecht și Keita Balde- atacant la AS Monaco.

ACF Fiorentina v SSC Napoli - Serie A

După mine Senegalul pare o echipă destul de completă. Are în apărare oameni puternici și rezistenți la orice tip de adversar, iar în atac au niște adevărați „killeri”, care au încântat toată Europa cu stilul lor de joc.

Sadio-Mane

Mijlocașii senegalezi nu sunt la fel de cunoscuți precum atacanții sau fundașii lor, însă sunt unii dintre cei mai cerebrali jucători africani ai momentului.

Aici aș vrea să îi remarc pe N’Diaye și pe Kouyate, care fac o treabă excelentă în compartimentul median.

Până unde pot ajunge?

Eu cred că Senegalul poate ajunge până în semifinală chiar. Lotul lor și experiența jucătorilor poate cântări mult înspre drumul către cea mai mare performanță a unei echipe africane la un Campionat Mondial, record pe care tot ei îl dețin.

Voi ce părere aveți despre naționala Senegalului ?

Nu uitați să ne urmăriți pe Instagram .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: