Special

3 jucători ai căror părinți nu au vrut să devină fotbaliști

Fotbalul e un sport celebru în întreaga lume, însă nu toți părinții consideră că poate fi un job adevărat pentru copiii lor din varii motive.

Totuși, situația nu stă altfel, uneori, nici măcar în ceea ce privește viețile unor adevărate staruri ale fotbalului. Primul 11 îți prezintă în cele ce urmează 3 fotbaliști ai căror părinți și-ar fi dorit ca ei să urmeze o altă carieră.

3 jucători ai căror părinți nu au vrut să-i lase să devină fotbaliști

Sadio Mane a început să joace fotbal în Bambali, Senegal, aproape de când a învățat să meargă, însă părinții săi și-ar fi dorit o altă meserie pentru el.

„Ai mei au considerat că fotbalul e doar o pierdere de timp și au crezut că nu voi ajunge niciodată un fotbalist profesionist”, spunea Sadio Mane pentru France Football.

În secret, Mane a plecat în Dakar pentru a se alătura Academiei de Fotbal de acolo și când a fost transferat în Franța la Metz doar un unchi de-al său a aflat:

„Am sunat-o pe mama după un timp și i-am spus că sunt în Franța, nu i-a venit să creadă”.

3 jucători ai căror părinți nu au vrut să devină fotbaliști. Sursă foto: goal.com
3 jucători ai căror părinți nu au vrut să devină fotbaliști. Sursă foto: goal.com

Ronaldo „El fenomeno”

Ronaldo era un star încă de când avea 6 ani, dar mama sa nici nu voia să audă că fiul său ar putea să devină fotbalist:

„Uimea tot cartierul, toată lumea îl chema pe afară ca să joace la ei în echipă, după care veniseră și impresarii care doreau să pună mâna pe semnătura lui.

Nu aș fi vrut să-l las pentru că nu știam aproape nimic despre fotbal și nu aveam idee cum se poate descurca într-o astfel de carieră”.

Ronaldo. Sursă foto: goal.com
Ronaldo. Sursă foto: goal.com

Didier Drogba

Didier Drogba este legenda naționalei Coastei de Fildeș și al lui Chelsea, însă soarta sa putea să fie alta, pentru că părinții săi aveau alte planuri cu el.

Mai mult decât atât, tatăl său i-a interzis să mai joace fotbal un an întreg.

„Tata îmi tot repeta că nu e un job sigur și că dacă mă accidentez pierd totul. Ajunsesem la o convenție cu el: îmi dădea voie să joc câteva minute dacă luam note bune la școală.

Într-un final l-am convins să mă lase să devin fotbalist și am reușit în carieră”, spunea Didier Drogba pentru The Sun în 2018.

Didier Drogba. Sursă foto: goal.com
Didier Drogba. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre viața lui Lorenzo Insigne.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: