Serie A

Lorenzo Insigne despre viata lui

Lorenzo Insigne este un fotbalist emblematic pentru Napoli, deoarece el este un produs 100% al clubului napoletan.

Insigne a intrat repede în inimile fanilor și nu doar prin golurile marcate pentru echipă, dar și pentru devotamentul arătat de-a lungul timpului.

Lorenzo Insigne despre viata lui 2

În 2015 mai multe echipe din Anglia îl doreau, printre care Manchester United, Liverpool sau Tottenham, dar acesta le-a refuzat pe toate spunând că se simte minunat la Napoli și că nu ar da niciodată Italia și Napoli pe Anglia.

Viața lui Insigne

Recent, Lorenzo Insigne a acordat un interviu pentru clubul său în exclusivitate, unde și-a expus viața și prin ce sacrificii a trecut pentru a ajunge superstarul de astăzi.

S-a născut în 1991 la Frattamaggiore, Italia, un mic orășel aproape de Napoli.

Lorenzo a povestit că provine dintr-o familie numeroasă, el mai având încă trei frați care i-au urmat exemplul și au devenit fotbaliști. Fratele său mai mic Roberto Insigne joacă alături de el la Napoli.

Lorenzo Insigne despre viata lui

Familia lui era foarte săracă, mama lui era casnică, iar salariul pe care îl primea tatăl lui era insuficient pentru a menține echilibrul familial, așa că mama sa într-o zi i-a spus să-și ia o slujbă pentru a putea să-și ajute familia cu bani.

”La 15 ani mama mi-a zis că trebuie să-mi ajut familia și să-mi iau o slujbă. Mă trezeam în fiecare zi la 5 dimineața și eram vânzător ambulant, după care plecam la antrenamente. De multe ori mi se întâmpla să adorm în vestiar, dar atât colegii cât și antrenorii mă lăsau în pace, deoarece știau cum stau lucrurile la mine în familie.

Școala nu mi-a plăcut, nu-mi plăcea să învăț. Tot ce îmi doream era să joc fotbal și să-mi ajut familia.”

Colegii râdeau de el

De foarte multe ori, colegii săi de la Napoli râdeau de Insigne, pentru statura acestuia. El și în prezent măsoară doar 1,63 m., dar acest lucru nu l-a împiedicat niciodată să devină și mai bun de la meci la meci.

Statistici

Pentru Napoli, Insigne a marcat de 91 de ori în 350 de meciuri și a oferit 74 de pase decisive, în toate competițiile.

El a avut o perioadă când a fost împrumutat la Pescara, unde a avut un sezon fabulos. În 38 de meciuri a marcat de 20 de ori și a oferit 14 pase decisive.

Lorenzo Insigne despre viata lui 3

Calități / defecte

Insigne este un fotbalist și cu bune și cu rele, de la momente ”magice” în care reușește să ridice tot stadionul în picioare, la meciuri în care se joacă cu inima suporterilor :D.

Calități:

 • viteză extraordinară
 • viziune în joc
 • dribbling
 • șuturi de la distanță
 • pătrunderi periculoase

Defecte:

 • nu este prea altruist în unele momente
 • tine prea mult de minge
 • ratează uneori inexplicabil
 • nu se concentrează întotdeauna

Concluzii

Lorenzo Insigne este un fotbalist fantastic care și-a dedicat cariera unui singur club. Dragostea lui față de Napoli se reflectă, totodată, în dragostea fanilor napoletani pentru el.

Pornind de jos, a muncit din greu pentru a ajunge la nivelul la care este în acest moment, iar de acest lucru au fost conștienți toți antrenorii cu care a lucrat de-a lungul timpului.

 • 29 de ani a împlinit Lorenzo Insigne pe 4 iunie
 • 48.000.000 de euro e cota de piață a lui Lorenzo Insigne, conform transfermarkt.com

Îți recomand articolul despre cum au cheltuit primul salariu 5 dintre cei mai buni fotbaliști din lume

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: