Premier League

Accidentul care îl putea lăsa paralizat pe Jose Mourinho

Jose Mourinho este unul dintre antrenorii care au schimbat fotbalul în ultimii 20 de ani și care a devenit un adevărat personaj în fotbalul mondial.

Totuși, nu multă lume știe momentele cumplite prin care a trecut în 1996, când era secundul lui Bobby Robson la Barcelona, din cauza pasiunii lui pentru mașini.

Jose Mourinho. Sursă foto: goal.com
Jose Mourinho. Sursă foto: goal.com

Accidentul care îl putea lăsa paralizat pe Jose Mourinho

În 1996, pe vremea când era secundul lui Sir Bobby Robson la Barcelona, Jose Mourinho conducea un Suzuki Vitara, unda dintre mașinile la care visa să se afle la volan, și a suferit un accident teribil. Tehnicianul portughez și-a adus aminte momentele cumplite prin care a trecut.

„Am fost cu Bobby Robson să semnez un contract în Barcelona în 1996. Era târziu și când m-am întors în Portugalia am adormit. Am fost foarte norocos că mi-am rupt doar câteva coaste și m-am ales cu câteva zgârieturi, nimic mai mult. Puteam să paralizez!”,  a spus Jose Mourinho.

Pasiunea lui Mourinho pentru mașini

Jose Mourinho are șofer, dar nu a încetat niciodată să fie pasionat de mașini. Tehnicianul lui Tottenham a povestit de unde a început toată pasiunea sa pentru mașini.

Jose Mourinho. Sursă foto: goal.com
Jose Mourinho. Sursă foto: goal.com

Portughezul și-a adus aminte de cadoul pe care tatăl său i l-a făcut la 18 ani, atunci când și-a luat permisul: „Tata mi-a cumpărat un Renault 5 la mâna a doua atunci când aveam 18 ani, imediat după ce mi-am luat carnetul de conducere. Era argintiu!”.

„Eram la Universitatea din Lisabona, care era la 65 de kilometri distanță de casă, așa că mă ajuta mult cadoul. Mai târziu mi-am achiziționat un Honda Civic, de altfel prima mașină cumpărată din banii mei”,  și-a amintit Mourinho.

Cadoul de la Abramovic

Jose Mourinho a mai primit de-a lungul timpului o mașină și nu din partea tatălui său, ci din partea lui Roman Abramovici, fostul său patron de la Chelsea. La doar cinci luni după ce a fost demis de la cârma echipei de pe „Stamford Bridge”, Mourinho a primit un cadou neașteptat.

Este vorba despre un Ferrari Scaglietti 612, în valoare de 250.000 de euro, pe care Abramovic i l-a făcut cadou, după o discuție în care portughezul i-a spus că dacă ar avea suma necesară și-ar cumpăra un astfel de model.

  • 56 de ani a împlinit Jose Mourinho pe 26 ianuarie

P.S.: Vă recomand cu drag cartea lui Jose Mourinho „Evoluția unui translator”. Și mie mi-a recomandat-o un bun prieten, iar la rândul meu v-o recomand pentru că merită citită și pentru că puteți afla mai multe aspecte din spatele vieții lui Jose Mourinho.

Îți recomand articolul despre motivul stupid pentru care Kingsley Coman s-a despărțit de un fotomodel.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: