Intern

Cât de mare a fost Chivu? Mourinho: „Mi-a părut rău când s-a retras!”

Dacă ieri am vorbit despre conflictul dintre Adi Mutu și Jose Mourinho, povestit de tehnicianul portughez în carea sa, articolul îl găsiți aici, astăzi vom discuta și despre o experiență chiar marcantă a lui „Special One” cu un jucător român.

Este vorba despre relația pe care Mourinho a avut-o cu Cristi Chivu, în perioada în care portughezul scria istorie cu Inter Milano.

Mourinho și Chivu. Sursă foto: gsp.ro
Mourinho și Chivu. Sursă foto: gsp.ro

Mourinho, laude la adresa lui Cristi Chivu

Am aflat de decizia pe care a luat-o Cristi Chivu chiar de la el. Am discutat la telefon în urmă cu mai multe zile și mi-a zis că nu mai poate continua. Mi-a părut foarte rău, deoarece a fost un fotbalist excepțional. Oricum, știam de mai mult timp că asta urma să se întâmple.

A avut o carieră remarcabilă la nivelul echipelor de club pe unde a evoluat. Din păcate, la națională n-a fost la fel, deoarece n-a câștigat nimic. Dar asta nu-i scade valoarea cu nimic. Am lucrat împreună, știu ce fel de jucător și ce fel de om este”, spunea Mourinho în 2014.

Ce e foarte interesant, e faptul că Mourinho a spus acest lucru înaintea unui duel dintre Chelsea și PSG, din Champions League. Mie unul mi se pare impresionant ca un antrenor celebru, precum Mourinho, să devieze discuția despre un meci important, pentru a face o remarcă despre un jucător pe care nu-l mai antrenează și care se retrage.

Cam atât de mare a fost Chivu, din punctul meu de vedere. Să nu uităm că Mourinho a mai declarat de-a lungul anilor și alte lucruri frumoase despre Chivu: „Poți să-l înlocuiești pe Chivu ca jucător, dar ca om niciodată”.

Îți recomand articolul despre echipa de fotbal a prostituatelor.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: