Intern

De ce ne bucurăm că nu am pierdut ?

România a reușit să remizeze 2-2 cu Serbia, pe stadionul lui Partizan. Scorul e ok, mai ales pentru că am fost conduși de 2 ori, dar vă spun sincer noi aveam toate șansele din lume să îi batem.

De ce ?

Sârbii sunt mai buni ca noi, cel puțin ca individualități și nu contest acest lucru. Totuși, jocul lor pare, cel puțin pentru mine, foarte straniu. Serbia semăna cu o echipă la care jucătorii se cunoscuseră abia la antrenamentul oficial dinaintea partidei.

S-au bazat foarte mult pe Mitrovic, care ne-a dat două goluri, în rest superstarurile Milinkovic-Savic, Ljajic sau Kolarov au jucat mai mult cu gândul la echipele de club.

serbia-romania

Aici vreau să ajung. În aceste condiții noi trebuia să profităm. Mă bucur că am avut reacție și am egalat de două ori, dar amintiți-vă că prin minutele 60-70, noi eram peste ei. Îi țineam la respect pe sârbi acasă la ei, dar nu am reușit mai mult. Am avut ocazia să plecăm cu cele 3 puncte, din păcate în afară de ratarea monumentală a lui Mitriță din minutul 91, nu am mai avut vreo acțiune importantă.

Cum am gestionat finalul partidei ? 

Prost, la fel ca indicațiile lui Contra, care făcea semne de pe margine să ne calmăm. Cum să temporizezi jocul atunci când ai șansa să pleci pe un contraatac din care să mai dai un gol…? Iar începem cu atitudinea de autosatisfacere, chiar nu ne dorim mai mult ?

Am trăit meciul la maxim, pentru că din fața televizorului așa s-a simțit, am simțit că putem să-i batem. Chipciu, Stanciu, Marin recuperau la un moment dat tot și încercau să-i pună în mișcare pe ceilalți, care nu știau sigur ce doreau, ori să mai atace ori să mai plimbe mingea. De asta cred că și din teren jucătorii simțeau că pot să-i învingă pe sârbi, dar când pe margine ți se face semn să nu te grăbești și să te liniștești, nu mai știi ce să faci.

41484383_279936232624024_8590856077233356800_n

Cum a fost echipa ?

După mine, Contra a gândit bine, în mare parte, echipa. A greșit când l-a jucat pe Manea în locul lui Benzar, iar Bancu a fost foarte slab. Mă bucur că l-a băgat pe Drăguș titular, chiar dacă mai mult s-a agitat pe teren, dar chiar și așa a fost mai prezent în joc decât Maxim.

serbia-romania-2-2-rezumatul-video-1024x676

Stanciu, Chipciu, Marin și Anton au muncit extraordinar de mult, cât despre Tătărușanu…să ne rugăm la Dumnezeu să-l mai avem încă vreo 5 ani pentru că ne dă foarte mare siguranță.

Realitatea este crudă, în loc să avem 4 sau 6 puncte avem doar 2, dar în continuare sper că vom prinde mai mult curaj, pentru că sunt șanse foarte mari, chiar și pentru noi, în această grupă.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: