Serie A

Cel mai amar titlu câștigat de Juventus din istorie

Juventus termină la egalitate meciul cu Atalanta, 2-2, în timp ce Lazio pierde, din nou într-un mod inexplicabil, cu Sassuolo, 1-2, iar trupa lui Maurizio Sarri se pregătește de al 9-lea titlu consecutiv în Serie A.

Încep prin a vă spune că nu sunt un hater Juventus, așa că nu voi începe cu acuzațiile de blaturi, etc., ci voi fi punctual la rezultatele campioanei Italiei din actualul sezon.

Juve câștigă cel mai amar titlu din istorie

Deși, matematic, mai sunt șanse ca Juventus să fiedetronată de Lazio, este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru mai ales după ultima etapă, dar și după forma slabă pe care o traversează formația lui Simone Inzaghi.

În ultimul meci, Juventus a fost ținută la respect de către Atalanta, echipa care merită apreciată și aplaudată în picioare pentru fotbalul pe care îl arată, iar doar penalty-urile transformate de Cristiano Ronaldo i-a ajutat pe torinezi să scoată un punct pe teren propriu.

Astfel, „Juve” se pregătește de un nou titlu de campioană în Serie A, dar după un sezon în care a arătat un fotbal bătrânicios, cu victorii la limită, în ciuda lotului valoric pe care îl au la dispoziție.

În genunchi, dar pe primul loc

Încă de la începutul sezonului, elevii lui Maurizio Sarri câștigau partidele în stil italian și pentru a vă convinge, priviți statistică pentru primele 5 etape jucate de Juventus în debutul campionatului:

  • Parma – Juventus 0-1
  • Juventus – Napoli 4-3
  • Fiorentina – Juventus 0-0
  • Juventus – Verona 2-1
  • Brescia – Juventus 1-2

Și nu e vorba doar despre rezultate, dar și despre felul în care joacă sub comanda lui Maurizio Sarri, ca să nu mai amintest de înfrângerea rușinoasă cu AC Milan, 2-4, când au condus cu 2-0 până în minutul 62.

Mă bucur că Adrien Rabiot își arată din nou „valoare”, un fotbalist sinistru care nu ar fi meritat niciodată să ajungă la un nivel atât de înalt și să joace la formații precum PSG sau Juventus.

A crezut că o să-l plângă PSG-ul după ce a plecat de la ei și că va fi un star în Italia, dar în mod normal acest lucru nu s-a întâmplat, iar eu în locul conducerii lui „Juve” i-aș face bagajul către orice echipă care se bate la retrogradare.

În orice caz, spre deosebire de restul de opt titluri ale lui Juventus, acesta este cel mai amar dintre toate.

Îți recomand articolul despre puștii talentați ai lui Tottenham care s-au ratat de-a lungul anilor.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: