Premier League

Puștii talentați ai lui Tottenham care s-au ratat de-a lungul anilor

Tottenham nu traversează una din cele mai bune perioade din istoria clubului, iar trupa lui Jose Mourinho pare că are nevoie de un suflu nou pentru următorul sezon.

De-a lungul anilor, au existat mai mulți puști foarte talentați în Academia de Fotbal de la Tottenham, însă care s-au ratat pe parcurs și care nu și-au atins niciodată potențialul maxim.

Puștii talentați ai lui Tottenham care s-au ratat

Tottenham a avut întotdeauna jucători tineri și interesanți pentru fotbalul englez, dar de multe ori au existat probleme cu fotbaliștii talentați din Academia de Fotbal, care nu au putut fi îndreptați pe drumul cel bun.

Fie că este vorba despre fotbaliști pretențioși ca Adel Taarabt sau Kevin-Prince Boateng sau pur și simplu de alți puști care nu au jucat la cel mai înalt nivel, deși aveau talent „cât carul”, Tottenham se înscrie în seria echipelor care nu prea știe cum să-și gestioneze juniorii.

O mică, dar foarte mică excepție o face Prince Boateng, care a jucat la AC Milan, acela fiind punctul său maxim din carieră, dar care s-a stins pe parcurs. A mai prins un împrumut la Barcelona, dar acel transfer a fost o glumă sinistră la adresa catalanilor, motiv pentru care Boateng a prins doar patru meciuri pe „Camp Nou”.

Puștii talentați din Academia de Fotbal de la Tottenham care s-au ratat:

  • Adel Taarabt (QPR, Fulham, AC Milan, Genoa, Benfica Lisabona) – 17 selecții și 4 goluri în naționala Marocului
  • Kevin-Prince Boateng *cu mențiunea făcută mai sus (AC Milan, Schalke, Las Palmas, Eintracht Frankfurt, Sassuolo, Fiorentina, Beșiktaș) – 15 selecții și 2 goluri în naționala Ghanei
  • Josh Onomah (Aston Villa, Sheffield United, Fulham) – 9 prezențe și 2 goluri în naționala Angliei U21
  • Steven Caulker (Liverpool, Swansea, Cardiff City, Dundee United, Alanyaspor) – 1 selecție și 1 gol în naționala Angliei
  • Tom Carroll (Swansea, Aston Villa) – 17 prezențe și 2 goluri în națioala Angliei U21
  • Ryan Mason (Milwall, Lorient, Swindon Town, Hull City) – 1 selecții în naționala Angliei
  • Jake Livermore (Derby County, Leeds, Hull City, West Brom) – 7 selecții în naționala Angliei
  • Cameron Lancaster (Stevenage, Nashville, Louisville)
  • John Bostock (Toronto, Royal Antwerp, Leuven, Lens, Bursaspor, Toulouse)
Kevin Prince Boateng în tricoul lui Tottenham. Sursă foto: 90min.com
Kevin Prince Boateng în tricoul lui Tottenham. Sursă foto: 90min.com

Cât de bun a fost Adel Taarabt

Despre cât de bun a fost Adel Taarabt a vorbit Jermaine Jenas, fostul mijlocaș al lui Tottenham, care l-a comparat cu Zinedine Zidane: „Când l-am văzut la antrenamente mi-am zis că ne-a pus Dumnezeu mâna în cap. Îl transferasem pe Zidane, era incredibil ce putea să facă la antrenamente.

I-am și spus că alerg eu mai mult pentru el, ca să poată să joace după cum îi place. Mi-am zis că putem lua titlul cu el. N-am văzut niciodată un puști la 16-17 ani să facă ce făcea el”.

„Din păcate, când plecam de la antrenamente îl vedeam făcând o groază de lucruri stupide și mi-am dat seama că nu are cum să reziste mult la un nivel ridicat, păcat de tot talentul lui”, a mai spus Jenas.

Îți recomand articolul despre topul fundașilor cu cele mai multe goluri în Premier League, în care e inclus și Dan Petrescu.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: