Ligue 1

Concluziile pe care le trag după Monaco – PSG, 3-2

PSG și-a trecut în cont încă o înfrângere, deși până la primul gol al monegascilor, campioana Franței a dominat serios partida reușind să dea două goluri, plus alte două goluri care au fost anulate de VAR și o bară a lui Moise Kean.

Până la primul gol al lui Volland, AS Monaco parcă nu era pe teren. Dacă arbitrul prelungea prima repriză cu mai mult de un minut sunt destul de sigur că PSG mai marca încă o dată.

Tocmai asta vreau să analizez acum, felul în care Monaco a reușit să întoarcă soarta meciului în 30 de minute și, totodată, felul în care Tuchel pare din ce în ce mai depășit de situație.

Kylian Mbappe. Sursă foto: goal.com
Kylian Mbappe. Sursă foto: goal.com

Concluzii după Monaco – PSG. Tuchel nu e un antrenor mare

Am spus asta încă de anul trecut, Thomas Tuchel nu e un antrenor mare, el are la dispoziție un lot, pe care și eu dacă l-aș antrena mi-ar fi greu să nu obțin performanțe.

Mulți s-au grăbit să-l laude pentru că a ajuns până în finala Champions League de anul trecut, dar nici adversarii nu au fost niște coloși în fazele premergătoare finalei. Cu tot respectul, dar Atalanta și RB Leipzig nu intră în categoria formațiilor foarte puternice din Europa, și chiar și așa Atalanta era cât pe ce să-i elimine pe parizieni.

Ca să nu mai spun că PSG a pierdut exact în aceeași manieră și ultimul meci din Champions League, cu RB Leipzig, după ce a condus cu 1-0, scorul final fiind 2-1 pentru nemți.

Thomas Tuchel. Sursă foto: goal.com
Thomas Tuchel. Sursă foto: goal.com

S-a văzut în finală ce decizii eronate ia Tuchel și nu pot să uit că la 1-0 pentru Bayern, în loc să-l bage pe Icardi, cum era logic, a decis să-l introducă pe teren pe Choupo-Moting, aflat la ultimul lui meci pentru PSG. Rezultatul s-a văzut imediat, Choupo-Moting a ratat o ocazie mare, pe care Icardi e posibil să o fi fructificat.

La fel și la începutul sezonului, Tuchel nu a putut să conceapă o echipă a PSG-ului, care să câștige meciuri fără vedetele sale, multe dintre ele fiind indisponibile în acea perioadă.

Să nu uităm că în primele două etape PSG a pierdut cu Lens (0-1) și cu Marseille (0-1), iar în meciul cu Metz (1-0), victoria le-a fost adusă de Julian Draxler în minutul 90+3.

De cealaltă parte, Kovac a mutat excelent când l-a introdus pe Cesc Fabregas în a doua repriză, mijlocașul spaniol schimbând total jocul lui Monaco și tot el a adus cele trei puncte, executând perfect penalty-ul din minutul 83.

Cesc Fabregas Sursă foto: goal.com
Cesc Fabregas Sursă foto: goal.com

Se văd pe teren certurile dintre Tuchel și Leonardo

La fel ca la Dortmund, Tuchel nu are o relație deloc bună cu directorul sportiv, iar disputele lui cu Leonardo se răsfrâng pe teren, situația de la club fiind tensionată chiar și când lucrurile par să meargă bine.

Sunt sigur de următorul lucru, și anume că dacă Tuchel ratează Champions League și în acest sezon, va fi schimbat la anul.

Concluziile mele după AS Monaco – PSG sunt destul de simple. PSG nu prea se descurcă atunci când nu are la dispoziție întreg lotul, iar Tuchel pare depășit de situație în multe aspecte. Personal, nu văd un sezon prea bun pentru PSG, dar timp mai e pentru ca lucrurile să se pună la punct.

Îți recomand articolul despre imaginile spectaculoase de pe noul stadion Ghencea.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: