Special

Cum a ajuns Salt Bae bucătarul fotbaliștilor

Salt Bae a fost și încă cred că este un fenomen viral pe internet, toată „nebunia” cu el pornind de când a aruncat sarea pe carne într-un mod unic. Pare o nebunie, dar un astfel de meme i-a adus o celebritate mult mai mare, el înainte fiind un bucătar cunoscut mai mult în Turcia.

Ce a urmat după este de domeniul SF-ului, pentru că de la momentul în care s-a viralizat filmulețul cu el aruncând niște sare, Nusr Gokce, cunoscut și prin porecla de „Salt Bae” și-a mai deschis niște restaurante în SUA și în Dubai, pe lângă cel din Turcia.

Totuși, nu mai vorbesc prea mult despre el, ci despre cum fotbaliștii au început să se înghesuie la restaurantul lui și să-și facă poze sau filmulețe cu el.

Legătura dintre Salt Bae și fotbaliștii

Gândiți-vă la o selecție de fotbaliști cunoscuți din toate timpurile! Ok, toți la care v-ați gândit au mers măcar o dată la restaurantul lui „Salt Bae”. De la Diego Maradona la Cristiano Ronaldo și Messi, toți au trecut pragul restaurantului său. Poate nu și Pele, de el chiar nu am auzit, însă restul nu au făcut excepție.

Dar care e nebunia asta cu el? Adică el a fost invitat până și la Gala FIFA „The Best”, iar jucătorii lui Real Madrid l-au invitat la finala UCL din 2018.

Este vorba despre un capriciu de lux și de a arăta că ai bani. E mai mult un fenomen social, cum sunt și multe haine de lux. Nu e neapărat că arată mai bine decât altele, dar se vede brandul respectiv pe tricou, șapcă, etc. și automat vei fi asociat cu ideea că ai bani și că faci ce vrei cu ei.

Cam asta e faza și cu „Salt Bae”, care are din ce în ce mai mulți clienți tocmai din acest motiv. Voi credeți că fotbaliști sau patroni de la noi nu au fost la el? Mai gândiți-vă odată. 😂

Simplific ideea: ești fan sau apreciezi ce face Messi pe teren și în afara lui, iar după îl vezi că merge la restaurantul lui Nusr. Își pune poze și filmulețe în care îți arată că se simte bine și se distrează. Automat și tu ești tentat să încerci măcar o dată experiența asta, pentru că ai văzut la Messi și ți-ar plăcea idee.

Și iată cum dintr-un meme care s-a viralizat prin 2018, „Salt Bae” și-a făcut averi de milioane de dolari. Poate nu are cea mai bună carne, nu știu, dar el vinde experiența și impresia că ai mâncat unde a mâncat și Beckham cu familia. E ca în episodul ăla cu „Simon din Londra” din Copiii de la 402, dacă vă amintiți. 😂

Expunere gratuită

În afară de asocierile lui cu fotbaliști cunoscuți, etc., mai are parte și de expunere gratuită. Serge Gnabry de la Bayern când marchează îl imită pe bucătar când aruncă sarea.

Bucuria lui Gnabry a ajuns să fie introdusă și în jocurile FIFA și de-asta spun că e o expunere gratuită, pentru că toată lumea știe de unde vine acea celebrare a lui Gnabry.

Acesta e filmulețul care s-a viralizat la începutul anului 2018.

Îți recomand articolul despre fotbaliști cunoscuți care au fost surprinși fumând.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: