Serie A

Cum a fost sezonul lui Ionuț Radu! Prăbușirea portarului nostru

Ionuț Radu a avut parte de o vară a anului 2019 de vis, când a făcut partide impresionante în poarta naționalei U21, la Campionatul European din Italia și San Marino.

Lucrurile păreau să meargă din ce în ce mai bine pentru el, după ce își câștigase și postul de titular la Genoa, de unde spera să revină la Inter Milano, echipă de care aparține și să atace postul veteranului Samir Handanovic.

Cum a fost sezonul lui Ionuț Radu

Ionuț Radu a început în forță noul sezon din Serie A, fiind titularul incontestabil de la Genoa. Mai mult decât atât, Radu reușise să ofere și un assist în a doua partidă a sezonului pentru „grifoni”, în victoria cu 2-1 în fața Fiorentinei, toată presa italiană vorbind despre isprava lui.

Din păcate, din acel moment, Radu a traversat o formă slabă, alături de echipa sa, având niște statistici horror, până când a fost înlocuit de Mattia Perin, împrumutat de Juventus la Genoa.

În 17 meciuri jucate în Serie A, Ionuț Radu a primit nu mai puțin de 35 de goluri, reușind doar în două meciuri să scape fără gol primit. Mai are și alte două meciuri jucate în Cupa Italiei, acolo unde a primit două goluri.

  • 23 de ani a împlinit Ionuț Radu pe 28 mai
Ionuț Radu. Sursă foto: gsp.ro
Ionuț Radu. Sursă foto: gsp.ro

Împrumutul la Parma

Situația nu era una tocmai bună pentru Ionuț Radu, mai ales că pierduse și postul de titular de la Genoa, așa că românul a fost împrumutat la Parma, unde spera să-și recapete încrederea și forma arătată până nu demult.

Din nefericire pentru, la Parma a dat de un alt portar aflat pe „val”, este vorba despre Luigi Sepe, care are un sezon bun.

Din luna ianuarie până acum, Ionuț Radu nu a apucat să debuteze pentru Parma, iar la sfârșitul lunii august îi va expira împrumutul.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitor cu Ionuț Radu, pentru că își începuse foarte bine cariera.

  • 9.500.000 de euro este cota de piață a lui Ionuț Radu, conform transfermarkt.com

Îți recomand articolul despre cum s-a descurcat George Pușcaș în primul său sezon din Anglia.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: