Cupa mondială 2018 Rusia

Cercetare | De ce a fost lăsat Sane acasă. Omul preferat în locul său și cifrele unuia din preferații lui Pep Guardiola

Sunt sigur că ați auzit ce decizie a luat selecționerul Germaniei în privința lotului de 23 de jucători, dacă nu ați văzut încă știrea ați nimerit unde trebuie, pentru că o voi detalia cât de mult pot, ca să înțelegem și noi de ce un jucător precum Sane nu este în lotul de Mondial al nemților.

Decizia lui Joachim Low m-a luat prin surprindere, pentru mine este ireal ce s-a întâmplat, pentru că Sane a avut un sezon fenomenal la City, fiind unul dintre preferații lui Guardiola.

Să nu mai pierdem timpul de pomană și să trecem la subiect!

Cu câteva ore în urmă, Germania și-a anunțat lotul pe care îl va deplasa în Rusia. Toate bune și frumoase până când observ că…lipsește Sane. Nu are cum, îmi zic, caut atent mă uit pe mai multe site-uri, dar tot nu l-am găsit pe Sane.

Nu au trecut nici 5 minute de când începusem căutările și văd o dezbatere aprinsă pe această temă, într-un grup de Facebook din care fac parte.

Din comentariile pe care le citisem, de data asta toată lumea căzuse de comun acord că Low a înnebunit și că nu poți să-i dai „skip” lui Sane.

Explicația lui Low

Mi-am continuat „research-ul” și am găsit și primele declarații ale lui Joachim Low despre acest subiect.

Acesta a declarat că a fost o decizie foarte grea pe care a luat-o, pentru că nu știa pe cine să aleagă dintre Sane și Brandt, dar totul s-a încheiat prin alegerea tânărului mijlocaș de la Leverkusen.

julian-brandtjp

A mai declarat că îl așteaptă pe Sane din nou la națională din septembrie.

Părerea mea

Antrenorul Germaniei a fost destul de scurt și la obiect, însă eu nu cred că decizia lui a fost influențată de faptul că Brandt este mai în formă decât Sane.

Eu cred că Low l-a exclus pe Sane pentru stilul lui de joc. Mijlocașul lui City este incredibil pe faza de atac, având o viteză remarcabilă și o tehnică ucigătoare, însă problema lui este că nu prea face faza de apărare, sau mai bine zis nu face faza de apărare cum vrea Low.

_101868240_sane

La City, Sane are multă libertate în joc, asta și datorită stilului impus de Guardiola, dar la naționala Germaniei se merge pe un alt principiu și cel mai probabil acest lucru i-a fost dăunător.

Dacă nu este motivul ăsta, atunci chiar nu pot înțelege de ce l-ai lua pe Brandt și nu pe Sane. 🙂

Sezonul stelar al lui Sane la City

În acest sezon Sane s-a descurcat extraordinar de bine în tricoul lui City. A reușit să înscrie de 14 ori și a dat 19 pase decisive în toate competițiile pentru cetățeni.

După cum am zis și la început, este unul dintre preferații lui Pep și la statisticile astea cum nu ar putea fi 😀

leroysane-cropped_81tzdm3tnsor14renliz7beoq

În schimb Julian Brandt, cel care l-a scos din lot, a reușit 12 goluri și 7 pase decisive pentru Leverkusen, dar probabil a fost preferat de Low pentru că face faza defensivă mai bine decât Sane și pentru că este mai rezistent la efort.

Ce aș fi făcut eu ? 😀

Sincer, aș fi căutat o variantă prin care să-i am pe amândoi. Dar dacă ar fi fost să aleg dintre Brandt și Sane l-aș fi ales cu ochii închiși pe Sane. 😀

Prin pierderea lui Sane, Germania pierde un jucător extrem de iute și de tehnci care este în stare să destabilizeze multe apărări, rămâne doar de văzut cum se va descurca Brandt și daca Joachim Low a ales cartea câștigătoare.

Lotul Germaniei pentru Mondial

Acesta este lotul de 23 de jucători ales de Low:

https://twitter.com/DFB_Team_EN/status/1003572433008447488/photo/1

Tu pe cine ai fi ales dintre cei doi?

Nu uita să ne urmărești pe Facebook și pe Instagram .

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: