Premier League

Va avea Mane un sezon mai bun decât Salah ?

Bună întrebare !

Am primit această întrebare de la un fan de pe Instagram și i-am promis că voi încerca să revin cu cât mai multe detalii posibil. În momentul de față se poate spune că Mane a început noul sezon mai bine decât Salah, dar să nu uităm că este abia începutul sezonului.

Cum a început Mane sezonul față de Salah ?

M-am gândit să încep cu începutul și anume startul noului sezon de Premier League.

Atât Mane cât și Salah au jucat 4 meciuri în campionat, Salah a reușit să marcheze de 2 ori și a oferit o pasă de gol în timp ce Mane are 4 goluri marcate.

Din acest punct de vedere, diferența nu este atât de mare încât să dezbat subiectul în această postare, DAR impresia mea și a mai multor fani Liverpool este că Mane va avea un sezon incredibil, pe când Salah va avea un sezon bun, însă nu chiar ca anul trecut.

Poate și pentru că Salah a fost accidentat la umăr, acesta încă nu este refăcut complet, chiar și așa cred că indiferent cât de apt va fi egipteanul în acest sezon, Mane va fi în prim-plan.

Statistici

Statisticile sunt de partea lui Mane de această dată, iar ele nu fac decât să-mi întărească impresia că senegalezul va avea un sezon incredibil și implicit mai bun decât al lui Salah.

Până acum din cele 4 meciuri jucate, pe lângă cele 4 goluri înscrise Mane are:

 • 137 de pase reușite
 • acuratețea paselor este în proporție de 77,4 %
 • are 25 de dueluri câștigate
 • 27 de dueluri pierdute
 • procentul duelurilor câștigate este de 48 %
 • 6 dueluri aeriene câștigate
 • 17 recuperări

Iată statistica detaliată:

Va avea Mane un sezon mai bun decât Salah

Salah are cifre bune de asemenea, însă este inferior colegului său:

 • 104 de pase reușite
 • acuratețea paselor este în proporție de 76,6 %
 • are 20 de dueluri câștigate
 • 30 de dueluri pierdute
 • procentul duelurilor câștigate este de 40 %
 • 5 dueluri aeriene câștigate
 • 15 recuperări

Iată statistica detaliată:

Va avea Mane un sezon mai bun decât Salah 1

Diferențe dintre cei doi

În opinia mea, o diferență mare dintre cei doi a fost și este evoluția din punct de vedere fotbalistic.

1) Dacă Mane a cunoscut gustul fotbalului mare în Austria la Red Bull Salzburg, după care a prins transferul la Southampton, unde a impresionat și în cele din urmă a fost cumpărat de Liverpool, echipă care a refuzat o ofertă de peste 100 de milioane de euro în vară de la Real Madrid, lucrurile stau mai diferit pentru Salah.

Egipteanul a ajuns în fotbalul mare la Basel, iar de acolo lucrurile păreau că vor merge pe drumul cel bun. După multe meciuri în care atrăsese privirile cluburilor mari, Salah a fost cumpărat de Chelsea.

Din păcate acela a fost momentul declinului pentru fotbalist, care a recunoscut că experiența de la Chelsea i-a provocat nenumărate coșmaruri. În cele din urmă a fost vândut la Fiorentina în Italia, unde a părut că își revine încet-încet, ca după un singur sezon să ajungă pe Olimpico.

Aceeași poveste ca la Basel. Egipteanul a impresionat din nou, astfel încât Liverpool i-a făcut o ofertă de 42 de milioane de euro Romei, sumă care acum pare infimă pentru Salah.

Spre deosebire de Mane, care era așteptat cu brațele deschise de fanii cormoranilor, transferul lui Salah a stârnit mai multe reacții împărțite, o parte din contestatarii lui Salah aduceau aminte de episodul Chelsea.

2) Când toată lumea se aștepta ca Mane să fie piesa principală din mașinăria gândită de Klopp, Salah a ieșit la rampă și a reușit cel mai bun sezon din cariera lui.

3) O altă diferență pe care am sesizat-o este creativitate. Amândoi sunt fotbaliști de geniu, însă mie mi s-a părut că întotdeauna Salah are niște idei mai bune și găsește rezolvarea unor situații mai bine decât Mane.

Asemănările dintre cei doi

1) O primă asemănare este vârsta lor 😀 Amândoi au 26 de ani

2) Amândoi sunt jucători foarte rapizi, le place să joace pe bandă, nu se feresc de dueluri 1 contra 1 și sunt extrem de incomozi pentru orice apărare din lume

3) Cea mai mare asemănare pe care am observat-o atât la Salah cât și la Mane, este dorința de a fi și mai bun de la meci la meci. Mereu i-am văzut pe cei doi, parcă având o mică întrecere între ei. Sezonul trecut, când marca Salah, Mane se activa imediat și căuta să înscrie și el.

4) O ultimă asemănare și asta este pe placul lui Klopp, este faptul că cei doi sunt prieteni și în afara terenului și se înțeleg de minune, iar acest lucru se vede de foarte multe ori pe teren.

Va avea Mane un sezon mai bun decât Salah 4

Povestea lor

M-am gândit să fac o secție specială pentru acest subiect, pentru că povestea de viață a fiecărui om este unică, nu poate fi asemănată sau comparată cu a altcuiva.

Despre povestea de viață a lui Salah am scris în acest articol, unde am arătat prin câte era nevoit să treacă pentru a ajunge să se antreneze.

Despre Mane nu s-a vorbit foarte mult. Se știe despre el că provine dintr-o familie extrem de săracă din Senegal. A ajuns în Franța la Metz de la o echipă de club din Senegal numită Generation Foot.

Sacrificiile acestuia au fost incredibile, mai ales că a trebuit să se adapteze la un trai de viață total diferit față de cum trăise în Senegal. Citisem mai demult un interviu cu un antrenor de Metz B, în care povestea cum Mane nu avea încălțări și mergea doar în papuci și ce mi s-a părut cel mai șocant, antrenorul a povestit cum l-a învățat pe Mane să mănânce cu lingura și furculița.

Care este cel mai iubit de fanii lui Liverpool ?

După un sezon fenomenal făcut de Salah, nici nu intră în discuție că egipteanul este favoritul publicului, însă și Mane are parte de foarte mulți, iar fanii cormoranilor chiar au compus un cântec despre trio-ul din atacul lui Liverpool, Mane-Firmino-Salah.

Va avea Mane un sezon mai bun decât Salah 3

Concluzie

Am plecat de la întrebarea <Va avea Mane un sezon mai bun decât Salah?>.

Eu cred că da și o spun pentru că mi s-a părut senegalezul mult mai hotărât să fie liderul atacului în acest sezon, iar Salah să-i fie companion, exact cum s-a întâmplat sezonul trecut, doar că în favoarea egipteanului.

Crezi că va avea Mane un sezon mai bun decât Salah ?

Nu uitați să urmăriți Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: