Premier League

Fotbaliști care au câștigat Premier League, dar care nu au primit medalia de campioni

Regulile FA privind acordarea medaliilor de campioni ai Premier League sunt destul de ciudate față de restul campionatelor din lume, asta pentru că englezii au stabilit să acorde medaliile numai jucătorilor care au un minim de 5 meciuri în campionat.

Acum regula e chiar mai blândă, pentru că, până nu demult, jucătorii trebuiau să prindă minim 10 meciuri.

Fotbaliști care au cucerit titlul în Premier League, dar care nu au primit medalii

Începem topul cu Gary Neville, fostul fundaș legendar al lui Manchester United. În sezonul 1993-1994, Neville și-a făcut debutul la Manchester United, pentru care a jucat doar un meci în Premier League.

Dacă nu ar fi existat regula strictă a FA, Neville ar fi avut 10 medalii de campion în 17 ani petrecuți la Manchester United.

Mohamed Salah a mai câștigat titlul în Premier League cu Chelsea, însă egipteanul a jucat doar trei meciuri, motiv pentru care nu a primit medalia de campion.

Costel Pantilimon a ratat o medalie

Costel Pantilimon are în palmares două titluri de campion cu Manchester City, însă doar o medalie. La primul titlu câștigat de „cetățeni”, Pantilimon a avut 5 meciuri, însă pe vremea aceea regula era ca jucătorii să aibă minim 10 meciuri în Premier League.

La al doilea titlu, „Panti” a avut 7 meciuri jucate în campionat, iar numărul de meciuri minime se diminuase la 5.

Costel Pantilimon la Manchester City. Sursă foto: ziare.com
Costel Pantilimon la Manchester City. Sursă foto: ziare.com

Federico Macheda a fost unul dintre puștii minune de la Manchester United, care nu a prins o medalie de campion, deși în sezonul 2008-2009 a contribuit decisiv la câștigarea titlului.

Scott Parker, actualul antrenor al lui Fulham, a fost transferat în 2004 de Jose Mourinho la Chelsea de la Charlton și a evoluat în echipa care avea să domine fotbalul englez timp de două sezoane.

Din păcate pentru el, Parker nu a jucat 10 meciuri pentru Chelsea în acel sezon, fără să mai aibă vreodată în carieră o altă ocazie să pună mâna pe titlul din Anglia.

Îți recomand articolul despre jucătorul nebăgat în seamă de cluburile mari din Europa, în ciuda cifrelor sale excepționale.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: