Anunțuri publicitare
La Liga

Idolii lui Andres Iniesta! Topul adversarilor fostului căpitan al Barcelonei

Andres Iniesta a fost unul dintre jucătorii emblematici din istoria recentă a Barcelonei, iar fostul căpitan al catalanilor a vorbit despre idolii săi din copilărie, precum și despre un top al celor mai dificili cinci mijlocași, pe care i-a întâlnit de-a lungul anilor.

Andres Iniesta a mărurisit că idolii săi în copilărie au fost Michael Laudrup și Pep Guardiola, care avea să-i devină și antrenor la Barcelona.

Asemănările dintre Iniesta și Laudrup

Michael Laudrup a fost unul dintre cei mai buni jucători din istoria Danemarcei și a ajuns în 1989 la Barcelona, fiind achiziționat în schimbul sumei de 3.000.000 de euro de la Juventus Torino.

Laudrup a stat pe „Camp Nou” până în 1994, când a „trădat” alegând să meargă la rivalii de la Real Madrid, pentru 9.600.000 de euro.

Chiar dacă nu și-a petrecut aproape toată cariera la Barcelona, Laudrup a reușit să-și imprime tușa personală în istoria catalanilor, motiv pentru care tânărul Iniesta îl idolatriza.

De altfel, Laudrup a contribuit la primul trofeu Champions League din istoria Barcelonei, câștigat în sezonul 1991-1992.

O altă asemănare între Iniesta și Laudrup este faptul că ambii au jucat în Japonia, la Vissel Kobe spre finalul carierei. Totuși, mijlocașul danez s-a retras de la Ajax Amsterdam în 1998.

„Am fost mereu impresionat de ce reușea să facă pe teren. Când eram mic visam să fiu ca el (Michael Laudrup)!” – Andres Iniesta

Nu uita să te abonezi și la canalul de Youtube Primul11!

Pep Guardiola l-a îndrăgit pe Iniesta

Pep Guardiola a vorbit despre Andres Iniesta când acesta a părăsit-o pe Barcelona și l-a omagiat pe fostul său elev, despre care spune că l-a învățat multe lucruri despre fotbal pe care nu le știa:

„Iniesta este o parte din istoria Barcelonei din ultimii 15-20 de ani, parte care nu ar fi fost la fel fără el. Pot doar să spun că îi mulțumesc că m-a ajutat. Oamenii sunt de părere că antrenorii sunt cei care îi ajută pe jucători, dar sunt și alte cazuri

Cred că Andres este unul dintre cei care m-au ajutat să înțeleg jocul mai bine doar uitându-mă la el, la ceea ce face pe teren. Cel mai important este felul în care a jucat”.

Vreau să îi mulțumesc și să îi urez tot binele în viitor. Sper ca într-o zi să se întoarcă la Barcelona și să îi învețe pe copii și juniori tot ce a învățat el.

Cel mai impresionant lucru la Iniesta era că totul era foarte natural pentru el. Făcea lucrurile cu prefecțiune. Avea un talent nativ incomparabil”, a mai spus Pep Guardiola.

„Pep a fost pe placul meu încă de când era jucător la Barcelona. Faptul că am fost antrenat de el a însemnat cel mai bun moment din cariera mea”, a spus Andres Iniesta.

  • 36 de ani a împlinit Andres Iniesta pe 11 mai

Cei mai dificili 5 adversari întâlniți de Andres Iniesta

Andres Iniesta a vorbit și despre cei mai dificili cinci adversari pe care i-a întâlnit de-a lungul carierei, spaniolul preferând să se rezume doar la poziția de mijlocaș, cea pe care a evoluat și el.

  • Santi Cazorla
  • Frank Lampard
  • Luis Figo
  • Zinedine Zidane
  • Paul Scholes

În prezent, „Don Andres” continuă să evolueze la Vissel Kobe, formație alături de care a reușit să câștige Cupa Japoniei, chiar la începutul lui 2020.

  • 3.200.000 de euro este cota de piață a lui Andres Iniesta, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Îți recomand articolul despre echipa fotbaliștilor care nu au câștigat niciodată trofeul Champions League.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: