La Liga

Idolii lui Andres Iniesta! Topul adversarilor fostului căpitan al Barcelonei

Andres Iniesta a fost unul dintre jucătorii emblematici din istoria recentă a Barcelonei, iar fostul căpitan al catalanilor a vorbit despre idolii săi din copilărie, precum și despre un top al celor mai dificili cinci mijlocași, pe care i-a întâlnit de-a lungul anilor.

Andres Iniesta a mărurisit că idolii săi în copilărie au fost Michael Laudrup și Pep Guardiola, care avea să-i devină și antrenor la Barcelona.

Asemănările dintre Iniesta și Laudrup

Michael Laudrup a fost unul dintre cei mai buni jucători din istoria Danemarcei și a ajuns în 1989 la Barcelona, fiind achiziționat în schimbul sumei de 3.000.000 de euro de la Juventus Torino.

Laudrup a stat pe „Camp Nou” până în 1994, când a „trădat” alegând să meargă la rivalii de la Real Madrid, pentru 9.600.000 de euro.

Chiar dacă nu și-a petrecut aproape toată cariera la Barcelona, Laudrup a reușit să-și imprime tușa personală în istoria catalanilor, motiv pentru care tânărul Iniesta îl idolatriza.

De altfel, Laudrup a contribuit la primul trofeu Champions League din istoria Barcelonei, câștigat în sezonul 1991-1992.

O altă asemănare între Iniesta și Laudrup este faptul că ambii au jucat în Japonia, la Vissel Kobe spre finalul carierei. Totuși, mijlocașul danez s-a retras de la Ajax Amsterdam în 1998.

„Am fost mereu impresionat de ce reușea să facă pe teren. Când eram mic visam să fiu ca el (Michael Laudrup)!” – Andres Iniesta

Nu uita să te abonezi și la canalul de Youtube Primul11!

Pep Guardiola l-a îndrăgit pe Iniesta

Pep Guardiola a vorbit despre Andres Iniesta când acesta a părăsit-o pe Barcelona și l-a omagiat pe fostul său elev, despre care spune că l-a învățat multe lucruri despre fotbal pe care nu le știa:

„Iniesta este o parte din istoria Barcelonei din ultimii 15-20 de ani, parte care nu ar fi fost la fel fără el. Pot doar să spun că îi mulțumesc că m-a ajutat. Oamenii sunt de părere că antrenorii sunt cei care îi ajută pe jucători, dar sunt și alte cazuri

Cred că Andres este unul dintre cei care m-au ajutat să înțeleg jocul mai bine doar uitându-mă la el, la ceea ce face pe teren. Cel mai important este felul în care a jucat”.

Vreau să îi mulțumesc și să îi urez tot binele în viitor. Sper ca într-o zi să se întoarcă la Barcelona și să îi învețe pe copii și juniori tot ce a învățat el.

Cel mai impresionant lucru la Iniesta era că totul era foarte natural pentru el. Făcea lucrurile cu prefecțiune. Avea un talent nativ incomparabil”, a mai spus Pep Guardiola.

„Pep a fost pe placul meu încă de când era jucător la Barcelona. Faptul că am fost antrenat de el a însemnat cel mai bun moment din cariera mea”, a spus Andres Iniesta.

  • 36 de ani a împlinit Andres Iniesta pe 11 mai

Cei mai dificili 5 adversari întâlniți de Andres Iniesta

Andres Iniesta a vorbit și despre cei mai dificili cinci adversari pe care i-a întâlnit de-a lungul carierei, spaniolul preferând să se rezume doar la poziția de mijlocaș, cea pe care a evoluat și el.

  • Santi Cazorla
  • Frank Lampard
  • Luis Figo
  • Zinedine Zidane
  • Paul Scholes

În prezent, „Don Andres” continuă să evolueze la Vissel Kobe, formație alături de care a reușit să câștige Cupa Japoniei, chiar la începutul lui 2020.

  • 3.200.000 de euro este cota de piață a lui Andres Iniesta, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Îți recomand articolul despre echipa fotbaliștilor care nu au câștigat niciodată trofeul Champions League.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: