Special

„Să semnez cu Barcelona a fost greșeala carierei mele”

Aleksandr Hleb, cel mai cunoscut fotbalist bielorus din istorie, a relatat la 10 ani de la transferul său la Barcelona, de ce nu a reușit să se adapteze.

Alexander Hleb, despre perioada petrecută la Barcelona

Hleb era din 2005 la Arsenal, unde impresiona aproape la fiecare meci si unde deja bifase o finala Champions League, pierdută contra Barcelonei.

Acesta a povestit că în 2008, imediat cum a primit oferta de la Barcelona, nu a stat deloc pe gânduri și a acceptat în mai puțin de 5 minute.

A fost un vis împlinit la început. Dacă mă uit în urmă, a fost o mare greșeală să plec la Barcelona. Mi-am pierdut cei mai buni ani din carieră.

Acesta a mai povestit că la început îl blama pe Guardiola, pentru că nu-l băga în teren, dar tot Hleb, a revenit și a mai spus că de fapt Guardiola era cel care încerca să-l susțină:

Guardiola mi-a propus să învăț spaniola pentru a mă înțelege mai ușor cu colegii, dar nu am vrut.

Acum știu de ce m-a rugat să fac asta, iar singurul om care mi-a făcut rău la Barcelona, am fost doar eu.

Hleb a mai povestit că își petrecea timpul împreună cu Thierry Henry, care îi oferise o cameră în casa lui și cu care se uita la meciurile lui Arsenal.

Între timp, Aleksandr Hleb a ajuns la finalul carierei și s-a retras din fotbal la BATE Borisov, în Belarus, țara sa natală.

Îți recomand articolul despre cum au cheltuit primul salariu 5 dintre cei mai buni fotbaliști din lume

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: