Special

Mișcări de “trupe” la naționala Germaniei. Anunțul făcut de Hansi Flick în privința lui Thomas Muller

Selecţionerul Germaniei, Hansi Flick, îşi propune “să lase o şansă tinerilor jucătorilor” şi va renunţa la serviciile veteranului Thomas Muller (33 ani) pentru partidele amicale cu Peru şi Belgia de la finele lunii martie, a explicat tehnicianul german, într-un interviu acordat revistei Kicker.

Anunțul făcut de Hansi Flick în privința lui Thomas Muller

“Thomas Muller nu va fi aici pentru următoarele două confruntări. Am discutat cu el, vreau să ofer o şansă jucătorilor mai tineri de la Nationalmannschaft”, a explicat Flick în interviul acordat ediţiei de luni a bisăptămânalului Kicker, specializat în fotbal.

“În schimb, acest lucru nu înseamnă că el este în afara cursei pentru EURO 2024”, competiţie pe care Germania o va găzdui între 14 iunie şi 14 iulie anul viitor, a adăugat selecţionerul.

Hansi Flick va miza astfel pe două tinere talente, mijlocaşul Jamal Musiala (Bayern Munchen, 20 ani) şi atacantul Florian Wirtz (Bayer Leverkusen, 19 ani), pentru cele două meciuri amicale de la finele lui martie, cu Peru la Mainz (25 martie) şi cu Belgia la Koln, trei zile mai târziu (28 martie).

Flick a mai precizat că va miza şi pe atacantul Kai Havertz (23 ani), de la Chelsea. Selecţionerul german urmează să anunţe vineri lotul pentru cele două partide.

După eşecul de la Mondialul din Qatar, a doua eliminare consecutivă din grupele competiţiei planetare, Thomas Muller a indicat, după câteva săptămâni de analiză, că rămâne în continuare, la 33 de ani, la dispoziţia echipei naţionale a Germaniei.

“Atât timp cât voi fi jucător profesionist, voi rămâne la dispoziţia echipei atunci când va fi nevoie de mine. Când, selecţionerul este cel care va decide”, a spus campionul mondial din 2014 (Brazilia), care numără 121 de selecţii la naţională din 2010 şi 44 de goluri înscrise.

Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Știre preluată de pe digisport.ro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: