Special

Nike lansează mingea care va schimba fotbalul! Va fi folosită în Premier League și Serie A. Foto | Primul 11

În fiecare an, Nike și Adidas se bat pentru a crea cea mai bună și revoluționară minge de fotbal, dar se pare că, pentru sezonul viitor, firma de echipament sportiv americană s-a întrecut pe ea.

Noua minge lansată de Nike

Nike a lansat o nouă minge, sub denumirea de „Flight Ball”, care este menită să schimbe din temelii fotbalul așa cum îl știam.

De altfel, cercetătorii Nike au lucrat timp de 8 ani la conceperea mingii, care a trecut și prin 1.700 de teste de laborator, dar a fost testată și de peste 800 de fotbaliști de top.

Design-ul aduce puțin aminte de primele mingi de fotbal, prin striații, dar cu tente foarte moderne, care clasează mingea ca o paralelă între trecut și viitor.

Ce face noua minge atât de deosebită? Este vorba despre tehnologia „AerrowSculpt”, care favorizează traseul balonului în aer, deci e posibil să asistăm la goluri mult mai spectaculoase.

Cercetătorii Nike consideră că mingea nu are niciun defect din punct de vedere al direcției pe care o ia în momentul șutului, ba chiar mai mult, spun că aceasta nu suferă nicio deviere de direcție, cu o plutire mult mai previzibilă și regulară.

Prețul unei astfel de mingi este de 86 de euro, aproximativ 420 de lei și poate fi comandată de pe site-ul oficial Nike.

Poate fi folosită în orice condiție

Mingea creată de Nike are implementat celebrul sistem ACC, ceea ce înseamnă că poate fi folosită în orice condiție de vreme.

Mingea trebuia să fie lansată mai devreme, însă pandemia de coronavirus le-a dat peste cap planurile celor de la Nike. În sfârșit, fotbalul a revenit așa că americanii au prezentat balonul și au anunțat că va fi folosită în Premier League și Serie A din sezonul următor.

Îți recomand articolul despre povestea de viață a lui Iago Aspas.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: