Serie A

Parma revine, din nou, la patronaj italian

Grupul care a reînființat Parma după falimentul clubului italian în 2015 și a început din nou în Serie D sub sloganul „Nuovo Inizio” (Noul început), a preluat pachetele majoritare, controlul fiind deținut până acum investitorii chinezi.

ppc-conferenza

„În această dimineață, Nuovo Inizio a finalizat practicile necesare pentru a lua înapoi 60% din Parma”, a spus un oficial. „30% va rămâne cu (președintele Desports) Jiang Lizhang.”

Lizhang este așteptat să plece din funcția de președinte al clubului, înlocuirea acestuia urmând a fi anunțată cât de curând.

Restul de 10% din acțiuni vor fi deținute de ”Parma Partecipazioni Calcistiche”, un grup care reprezintă suporterii.

Perioada de aur a Parmei a fost în anii 1990, când au câștigat două trofee ale Cupei UEFA, Cupa Cupelor și Super Cupa Europei.

parma_orig

Marco Ferrari, unul dintre liderii Nuovo Inizio, a fost citat în ziarele italiene:

„Acum un an, eram siguri că am identificat persoanele potrivite când am cedat controlul … lui Jiang Lizhang, care a fost susținut de o companie globală ancorată în lumea sportului și care, inițial, a dat dovadă de angajament puternic „.

Ferrari a spus că punctul de cotitură a fost o „schimbare în fluxul politic de la Beijing în legătură cu investițiile chineze în cluburile de fotbal din străinătate”.

„După aceste promisiuni inițiale, din păcate, ne-am confruntat cu un alt scenariu. Am observat dificultăți din ce în ce mai mari din partea acționarilor chinezi de a îndeplini o serie de obligații într-un sector foarte strict controlat în fotbalul italian și, anume, sectorul acționarilor majoritari „.

image50

În consecință, Nuovo Inizio a decis să se întoarcă ca acționari majoritari, așa cum era prevăzut în contractul inițial. Au acordat numeroase oportunități și prelungiri cu privire la acordurile originale, dar în cele din urmă a trebuit să ia o hotărâre pentru o situație care nu mai putea fi amânată în continuare.

Îți recomand articolul despre revenirea în prim-planul fotbalului european a Borussiei Dortmund.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: