Ligue 1

PSG nu trebuie să-l piardă pe Draxler. Opinie

Julian Draxler a înscris golul victoriei din meciul cu Metz, 1-0, în minutul 90+3 și a pus astfel capăt unei „secete” care dăinuia în rândul elevilor lui Thomas Tuchel de la finala Champions League pierdută cu Bayern Munchen.

După trei eșecuri similare, 0-1, PSG a reușit să câștige primele 3 puncte din acest sezon de Ligue 1, iar motoarele principale au fost Angel Di Maria și Julian Draxler.

De-a lungul acestei veri s-a zvonit că mijlocașul german ar fi aproape de un transfer în Premier League la Leeds, care nu s-a mai concretizat, iar spre binele campioanei Franței ar fi să încheie definitiv discuțiile pentru o posibilă plecare a lui Draxler.

Julian Draxler. Sursă foto: goal.com
Julian Draxler. Sursă foto: goal.com

Opinia mea despre Draxler la PSG

Nu e vorba doar de golul înscris cu Metz, e vorba despre felul în care a jucat și cu Marseille și cu Metz, despre cum atinge mingea, despre cum își elimină ușor adversarii și despre ocaziile pe care le face pe toată durata partidelor.

Pentru mine, Draxler e cu o clasă sau două peste Pablo Sarabia, care a fost titular incontestabil de la începutul sezonului, profitând și de indisponibilitatea colegilor săi din atac.

În trei meciuri n-am văzut nimic spectaculos la Sarabia, în schimb la Draxler am văzut poftă de joc și o chimie mult mai bună pe care o are cu restul jucătorilor.

Julian Draxler. Sursă foto: goal.com
Julian Draxler. Sursă foto: goal.com

Draxler nu e Di Maria, dar…

E clar că Julian Draxler nu e ca Angle Di Maria, o perlă adevărată, însă e un jucător peste medie care poate face oricând diferența și care merită mai multe șanse de joc.

E păcat că nu a prins atât de multe minute în sezoanele trecute, dar sper ca după acest meci cu Metz, conducerea lui PSG să-i mai dea o șansă, pentru că Tuchel are nevoie de un astfel de fotbalist.

Julian Draxler. Sursă foto: goal.com.
Julian Draxler. Sursă foto: goal.com.

În caz contrar, va rămâne cu Jese Rodriguez, o umbră a fotbalistului care îmbrăca tricoul lui Real Madrid în urmă nu cu mulți ani. L-am văzut pe Jese jucând în partida cu Lens… catastrofal, fără ritm și lipsit de orice fel de interes, în schimb Draxler arată că vrea mai mult.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitor, după meciul cu Metz, Tuchel l-a lăudat pe Di Maria, dar de Draxler n-a zis nimic, dar sper să nu plece de pe „Parc des Princes”, cel puțin anul acesta sau măcar dacă pleacă să rămână în Franța, pentru că ar fi un câștig pentru Ligue 1.

Îți recomand articolul despre fotbalistul care vrea normalitate.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: